Župan Darko Koren i suradnici posjetili Općinu Kloštar Podravski

Župan Darko Koren i suradnici posjetili Općinu Kloštar Podravski

7 Svibanj, 2021

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek danas su boravili u posjetu općini Kloštar Podravski gdje ih je dočekao načelnik Općine Siniša Pavlović, njegov zamjenik Ivan Čupen te direktor Turističke zajednice područja Dravski peski Alen Janči.

Na sastanku koji je održan u općinskim prostorijama bilo je riječi o aktualnim projektima te planovima za daljnji razvoj Općine, pri čemu je župan spomenuo kako je u Razvojni sporazum pet sjeverozapadnih županija između ostalog uključen i projekt izgradnje termalnih toplica u Kloštru Podravskom, što će predstavljati značajan iskorak u razvoju turističke ponude županije. Župan je ujedno zahvalio načelniku Pavloviću na odličnoj suradnji, izrazivši zadovoljstvo brojnim zajedničkim projektima koji su realizirani s ciljem poboljšanja kvalitete života stanovnika Općine. Načelnik Pavlović uzvratio je zahvale na konstruktivnoj suradnji te župana i suradnike informirao o dinamici aktivnosti koje planiraju za naredno razdoblje.

Nakon sastanka krenulo se u obilazak završenog projekta reciklažnog dvorišta vrijednog 6,2 milijuna kuna od čega je 4,5 milijuna bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda. Time je osigurana infrastruktura za sakupljanje odvojenih komponenti otpada, kao jednog od preduvjeta za smanjenje količina otpada na odlagalištima. Župan je načelniku čestitao na uspješnom završetku projekta te naglasio kako se „reciklažna dvorišta odlično uklapaju u koncept zbrinjavanja otpada sukladno svim zakonskim odredbama“. Ujedno je istaknuo važnost ekološkog pristupa i efikasnog gospodarenja otpadom te je pohvalio inicijativu uključivanja jedinica lokalne samouprave u rješavanje problema gospodarenja otpadom. Načelnik Pavlović kazao je kako ovakvi projekti otvaraju i mogućnost suradnje nekoliko općina po pitanju korištenja reciklažnih dvorišta, a ovo u Kloštru Podravskom ima kapacitet dovoljno za zbrinjavanje potreba do osam tisuća stanovnika.

Župan i suradnici te predstavnici Općine zatim su u pratnji ravnatelja škole Mirka Šandrovčana i izvođača radova obišli radove na školskoj sportskoj dvorani u Kloštru Podravskom, projektu vrijednom 12 milijuna kuna.

Zajedno s nabavom opreme, investicijski ciklus gradnje pet dvorana u našim općinama vrijedan je 70 milijuna kuna te, uz CEKOM, predstavlja najveće ulaganje u obrazovni sektor na području županije. Nova dvorana zasigurno će podići uvjete školovanja i rada za učenike i nastavnike, ali i standard svih života svih mještana. Dugo smo čekali na gradnju ove dvorane te zahvaljujem načelniku Pavloviću i Općini na partnerstvu u projektu od kojeg će koristi imati cijela lokalna zajednica te vjerujem da će se naša dobra suradnja nastaviti i u budućnosti – uvijek možete računati na pomoć i potporu Županije.“, kazao je župan.

Nakon obilaska radova župan i suradnici su posjetili Područnu školu Prugovac koja djeluje u sastavu matične osnovne škole Kloštar Podravski. Voditeljica Vesna Ban kazala je kako školu u Prugovcu pohađa 20 učenika od prvog do četvrtog razreda te je zahvalila županu  na dolasku koji je naglasio kako Županija kontinuirano stvara bolje uvjete za školarce. U tijeku su i radovi na izgradnji školskog igrališta za košarku i rukomet, vrijednog 300 tisuća kuna koje se financira iz natječaja LAG-a Podravina te proračuna Županije i Općine.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija