U Kloštru Podravskom otvorena školsko – sportska dvorana

U Kloštru Podravskom otvorena školsko – sportska dvorana

22 Prosinac, 2022

U Kloštru Podravskom svečano je otvorena školsko – sportska dvorana čiju su izgradnju financirali Općina Kloštar Podravski i Županija. Dvorana površine 1760 četvornih metara izgrađena je uz školsku zgrada pa su učenici dobili toliko željeni odgovarajući prostor za nastavu tjelesnog odgoja, a mještani za rekreaciju. Novoizgrađena dvorana će se koristiti i za koncerte te razne kulturne i društvene manifestacije.

-Kao bivši učenik Osnovne škole Kloštar Podravski, kao mještanin Općine i kao načelnik sretan sam i ponosan što smo otvorili našu školsko – sportsku dvoranu. Ostvarili smo naš dugogodišnji san da naši učenici imaju primjerene uvjete za svoje školske i izvanškolske aktivnosti. Naravno da će vrata dvorane biti otvorena svim našim sportašima, rekreativcima i mještanima – istaknuo je Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

U izgradnju je uloženo 15 milijuna kuna, a po 50 posto potrebnih sredstava osigurali su Općina i Županija.

-Svakako treba istaknuti i da smo uz dvoranu uredili fitness park, ugrađeno je dizalo za osobe s invaliditetom u školskoj zgradi, postavljena je led rasvjeta, a prošireno je i parkiralište. Iako se čuju komentari da se dosta toga napravilo, mogu reći da je pred nama još puno posla i sad se okrećemo projektima izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže, nadogradnji vrtića te gradnji tržnice i kapitalnom projektu toplica. Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos da naša škola dobije sportsku dvoranu – zaključio je Siniša Pavlović.

Župan Darko Koren pohvalio je suradnju s Općinom Kloštar Podravski i to ne samo na projektu izgradnje školsko – sportske dvorane, nego i na ostalim investicijama s kojima se poboljšava standard mještana.

-Pred nam je puno izazova, a svakako je najveći od njih planirani projekt izgradnje toplica – naglasio je Darko Koren.    

IZVOR: podravski.hr