Svečano obilježena 27. obljetnica podravskih braniteljskih postrojbi

Svečano obilježena 27. obljetnica podravskih braniteljskih postrojbi

22 Listopad, 2018

Organizatori Grad Đurđevac, Koprivničko-križevačka županija, općine Kalinovac, Virje, Kloštar Podravski, Molve i Ferdinandovac, u suradni sa Zapovjedništvom 105. brigade. 3. bojne Đurđevac, zapovjedništvom 58. SLAB PZO Đurđevac, 465 STRB PZO, udrugom branitelja MUP-a, Uredom za obranu Đurđevac, Centrom za obavješćivanjem i HVIDRA-om, prošlog su vikenda svečano obilježili 27. godišnjicu ratnih postrojbi.

Cilj ovog okupljanja bilo je odavanje počasti poginulim junacima Podravine te druženja i prisjećanje na slavne dane hrvatske povijesti.
Obilježavanju je prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota, ujedno i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Križa života na Gradskom groblju u Đurđevcu. Delegaciju Koprivničko-križevačke županije, uz zamjenika Sobotu, činili su i Siniša Pavlović, član Županijske skupštine i predsjednik županijskog Odbora za branitelje i član Županijske skupštine Miroslav Kovačić.
Nakon polaganja vijenaca održana je sveta misa u Crkvi svetog Jurja u Đurđevcu u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, a svečanost je nastavljena u Lovačkom domu „Jelen“ u Mičetincu.
U ime domaćina, pozdravne riječi uputio je saborski zastupnik i član Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora Željko Lacković, kao i Dinko Tandara, pomoćnik ministra i izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja, dok se u ime branitelja obratio Martin Kranjec.

(dio teksta i foto preuzeto sa stranice KCKŽŽ)

{gallery}branitelji22102018{/gallery}