Sastanak o realizaciji projekta izgradnje kružnog toka u centru naselja Kloštar Podravski

4 Veljača, 2016

karassobotaU četvrtak, 4. veljače 2016. godine u općinskim prostorijama Općine Kloštar Podravski održan je radni sastanak kojem su nazočili općinski načelnik Siniša Pavlović, dožupan gosp. Darko Sobota i načelnik PP Đurđevac gosp. Krunoslav Karas. Gosp. Pavlović izrazio je nezadovoljstvo u realizaciji projekta izgradnje kružnog toka u centru naselja Kloštar Podravski. Već dugi niz godina upozorava se na problematiku prometovanja državnom cestom D2 kroz Budančevicu i Kloštar Podravski te učestale prometne nezgode sa poražavajućom statistikom smrtno stradalih, lakše i teže ozlijeđenih. Dodatna opasnost je i to što je uz spomenutu cestu smještena Osnovna škola Kloštar Podravski koju pohađa 450 djece. Cilj projekta je smanjenje brzine prometovanja tom cestom isto kao i postavljanje semafora s radarom brzine u naselju Budančevica kako bi se osigurala što veća sigurnost djece, mještana te svih sudionika u prometu. Za provedbu projekta Općina je u suradnji s Hrvatskim cestama te Županijskom upravom za ceste potpisala Sporazum o sufinanciranju i to 22% Općina Kloštar Podravski, 11% ŽUC te 77% Hrvatske ceste.

Hrvatske ceste su potkraj prethodne godine provele natječaj javne nabave, no ugovor s najpovoljnijim izvođačem radova još nije potpisan.

Općinski načelnik je mišljenja da se neravnomjerno ulaže u sigurnost prometa u ruralnim sredinama kao što je naša, već se gleda podobnost gradonačelnika i načelnika u RH. Smatra da Hrvatske ceste i nadležno ministarstvo u bivšem sazivu Vlade RH je pogodovalo istostranačkim općinama i gradovima.

U više navrata mještani Općine Kloštar Podravski predlagali su da se pozove na građanski neposluh i zatvori dionica Podravske magistrale, ali u stalnim uvjeravanjima da će se projekt realizirati smatrali smo da će u kratkom roku ipak doći do početka realizacije istog. Duboko se nadamo da će novi ministar prometa imati dovoljno razumijevanja i stručnosti da procijeni navedenu problematiku te da skrene pozornost upravi Hrvatskih cesta na važnost realizacije projekta zbog sigurnosti mještana i sudionika u prometu kad već dosad za to očigledno nitko nije mario