"Rokovo" u Kozarevcu

23 Kolovoz, 2017

21013629 10209878445139529 154919805 nPod pokroviteljstvom Općine Kloštar Podravski, a u organizaciji MO Kozarevac, DVD-a Kozarevac, Udruge žena Kozarevac i NK Bušpan Kozarevac, u nedjelju  20. kolovoza 2017. godine proslavljeno je Rokovo u Kozarevcu.

Sv. Roku hodočaste i župljani drugih župa, a tako je bilo i ove godine kada je posljednju Sv. Misu u župnoj crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Kozarevcu s početkom u 11,00 sati predvodio kozarevački župnik velečasni Davor Šumandl. Bila je ovo prilika da se župljani, župni vijećnici i suradnici te predstavnik Mjesnog odbora Ivan Tudić i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović istome zahvale za njegov trud, rad i zalaganje kroz šest godina koje je proveo u Župi Kozarevac.

U poslijepodnevnim satima, događanja su se nastavila na igralištu NK Bušpan Kozarevac, a na putu prema igralištu goste je dočekala velika slamnata obitelj. S početkom u 15 sati odigrana je KUP utakmica između NK Bušpan Kozarevac i NK Rasinja, a u 18,30 sati započela je utakmica između hrvatske reprezentacije svećenika i veterana Općine Kloštar Podravski.

Održane su i 3. Rokovske vatrogasne igre za djecu i mladež te je kozarevačka dječja ekipa osvojila prvo mjesto.

Po prvi puta je organizirano natjecanje u pečenju odojaka. Peklo se osam odojaka, a dobro nam znani članovi žirija na čelu s Draženom Đuriševićem ocjenjivali su rad naših pečenjara.

Pod šatorom su goste uz tamburaški sastav Mjesečina, animirali poznati nam komičari Davor Dretar Drele i Vid Balog koji su u večernjim satima odigrali predstavu "Remetinec" koja je prisutnima natjerala suze na oči.... od smijeha.

Dugo u noć pjevalo se i plesalo. Bio je ovo prekrasan cjelodnevni događaj, najbolje Rokovo u Kozarevcu do sada!

Vidimo se i iduće godine!

{gallery}rokovo2017{/gallery}