REVITALIZACIJA „STAROG GRADA“

REVITALIZACIJA „STAROG GRADA“

8 Ožujak, 2024

Ministrica kulture i medija nakon provedenog Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu, donijela je ODLUKU O DODJELI FINANCIJSKIH SREDSTAVA. Odlukom se utvrđuju  financijska sredstva za programe zaštite i očuvanja kopnene arheološke baštine u iznosu od 929.500,00 EUR za programa koje će Ministarstvo kulture i medija sufinancirati u 2024. godini.

    Među prijavljenim i odobrenim programima nalazi se i Općina Kloštar Podravski  s „Arheološkim parkom Gorbonuk“ koji se prostire na području naše općine. Programom će se provesti identifikacija i istraživanje nepokretne arheološke baštine na lokalitetu Gorbonuk, valorizacija i očuvanje arheološke baštine s lokaliteta Gorbonuk, prezentacija, diseminacija i popularizacija arheološkog lokaliteta Gorbonuk, povezivanje lokaliteta Gorbonuk s arheološkim lokalitetima na područnoj, državnoj i prekograničnoj suradnji.

    Dobivena sredstva u iznosu od 13.000,00 EUR bit će iskorištena za izradu projektno-tehničke dokumentacije koja predstavlja 1. fazu „Arheološkog parka Gorbonuk“. Prijavu na Javni poziv realizirala je tvrtka „DRAFT“.

Dubravka Domović