Reformski potencijal - perspektive za ruralni razvoj

Reformski potencijal - perspektive za ruralni razvoj

12 Veljača, 2019

Konferencija "Reformski potencijal - perspektive za ruralni razvoj" održana je u Zagrebu, u zajedničkoj organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Zaklade Hanns Seidel i Udruge općina u Republici Hrvatskoj. Sudionici ove konferencije bili su načelnici hrvatskih općina i drugi društveni dionici.

Uvodno su se nazočnima obratili i zaželjeli dobrodošlicu ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Srećko Prusina, regionalni direktor za jugoistočnu Europu Zaklade Hanns Seidel, dr. Klaus Fiesinger te načelnik Općine Jasenice i predsjednik Udruge općina u Republici Hrvatskoj, Martin Baričević. U uvodnom dijelu programa o reformi lokalne uprave govorio je zastupnik u Bundestagu, Christian Haase.

Uvodno u 1. panelu pod nazivom Reforma lokalne uprave nazočnima se obratila državna tajnica u ministarstvu uprave Republike Hrvatske, Josipa Rimac. Na početku 2. panela pod nazivom Ruralni razvoj sudionicima konferencije uvodno se obratila državna tajnica u ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske, Marija Vučković. U radu konferencije sudjelovali su mnogi renomirani hrvatski i inozemni stručnjaci. Konferenciji je prisustvovao i načelnik Siniša Pavlović.

(dio teksta preuzet od „Zaklada hrvatskog državnog zavjeta”)