Rampe na pružnim prijelazima u Kloštru Podravskom puštene u rad, Pavlović: Vozači konačno više neće morati strahovati

Rampe na pružnim prijelazima u Kloštru Podravskom puštene u rad, Pavlović: Vozači konačno više neće morati strahovati

23 Veljača, 2024

Rampe na željezničko-cestovnim prijelazima u Kloštru Podravskom na oduševljenje svih vozača službeno su puštene u radu.

Automatske rampe s polubranicima postavljene su na cestama Kloštar Podravski – Kozarevac i Kloštar Podravski – Dinjevac i to u sklopu projekta nabave opreme za osiguranje 49 željezničko-cestovnih prijelaza i jednog pješačkog prijelaza HŽ infrastrukture.

Vrijednost investicije za željezničko-cestovni prijelaz Kloštar Podravski I iznosi 165.658 eura, a za Kloštar Podravski II 224.916 eura i sva potrebna sredstva osigurala je HŽ Infrastruktura.

Inicijativu za postavljanje rampi pokrenula je Općina Kloštar Podravski nakon tragedije u kojoj je poginula mlada djevojka na pružnom prijelazu Kloštar Podravski – Kozarevac.

– Nismo odustajali od postavljanja polubranika i veselim se što konačno vozači više neće morati strahovati na pružnim prijelazima. Na tim prijelazima smo imali i prometne nesreće s tragičnim posljedicama i zahvaljujući ovoj investiciji prometna sigurnost je sad na potrebnoj razni. Zahvaljujemo HŽ infrastrukturi što je podržala našu inicijativu i uvrstila i pružne prijelaze na našem području u projekt postavljanja polubranika – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Izvor: ePodravina.hr
Photo: Ivan Nemet