"Radom za zajednicu i sebe"

13 Svibanj, 2016

20160513 080746Na temelju Mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Općina Kloštar Podravski inicijator je društveno korisnih radova za zapošljavanjem dugotrajno nezaposlenih osoba sa područja Općine Kloštar Podravski.

Naglasak u ostvarenju društveno korisnih radova stavljen je na projekte iz socijalne skrbi, edukacije, zaštite i očuvanja okoliša te održavanja komunalnih aktivnosti.

 Cilj projekta pod nazivom "Radom za zajednicu i sebe" je integracija na tržištu rada putem društveno korisnog rada, poticanje i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti te motivacija korisnika na traženje posla.

Zapošljavanje ovim projektom Općina Kloštar Podravski će ostvariti kroz tri koraka: sa danom 1. travnja 2016. godine zaposleno je sedam žena kao gerontodomaćice koje brinu i pomažu u obavljanju svakodnevnih poslova starijima i nemoćnima osobama u svim naseljima općine; od ponedjeljka 16. svibnja 2016. godine na posao dolazi sedamnaestero radnika, dok će u završnom dijelu, uskoro, biti primljeno još sedmero nezaposlenih.
Na današnjem sastanku Općinskog načelnika Općine Kloštar Podravski Siniše Pavlovića sa predsjednicima Mjesnih odbora Općine Kloštar Podravski dogovoren je plan i program aktivnosti po naseljima u kojima će sudjelovati oni radnici koji počinju raditi od ponedjeljka.
Predsjednici Mjesnih odbora izrazili su veliko zadovoljstvo dobrom pripremom ovoga projekta jer će na taj način rezultati i iskorištenost društveno korisnog rada biti višestruki: nezaposlene osobe će se zaposliti, a korist od njihova rada svakako će doprinjeti uređenju i održavanju svih javnih prostora i javnih površina u naseljima Općine Kloštar Podravski.(dd)

{gallery}klostar135{/gallery}