Radni sastanak LAG-a "PODRAVINA" i LAG-a Srijem

25 Listopad, 2017

lag25U ponedjeljak, 16. listopada 2017. godine, načelnik Općine Kloštar Podravski i predsjednik LAG-a "PODRAVINA"  Siniša Pavlović i voditeljica LAG-a Mihaela Lončar bili su u radnom posjetu LAG-u Srijem. Na radni sastanak primio ih je načelnik Općine Stari Jankovci i predsjednik LAG-a Srijem Dragan Sudarević, a pridružio im se je stručni suradnik LAG-a Srijem Albert Varga.

Tema sastanka bila je vezana uz tehničke izmjene Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova i provedba u 2018. godini. Načelnici su razmijenili iskustva i mišljenja o mjerama Ruralnog razvoja RH 2014-2020 vezanim uz jedinice lokalne samouprave dok su zaposlenici LAG-ova obuhvatili teme vezane uz izmjene  i provedbu LRS-a. Zaključak je bio kako je nužno dobro isplanirati natječaje LAG-ova u 2018. godini, budući da do kraja te godine prema Pravilniku mora biti odobrenih projekata u visini  20% dodijeljene potpore iz Podmjere 19.2. 
Nakon sastanka u Starim Jankovcima organiziran je posjet  Općini Tovarnik gdje je svečano upriličeno otvaranje novog reciklažnog dvorišta financiranog iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U popodnevnim satima, u uredu LAG-a Srijem u Lovasu, nastavljen je sastanak kojemu su nazočili načelnica općine Lovas Tanja Cirba i stručni suradnik LAG-a Srijem Albert Varga.
Sastanci poput ovih su od izuzetne važnosti kako bi se razmijenila iskustva i zajedničkim promišljanjima došlo da boljih rezultata.