Radni sastanak

24 Kolovoz, 2017

radnisastanak2482017Danas je u Uredu općinskog načelnika i predsjednika LAG-a „PODRAVINA“, Siniše Pavlovića, održan radni sastanak  na kojem su osim načelnika prisustvovali: zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije  Ratimir Ljubić, v.d pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine  Ana Mušlek, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja  Melita Birčić i voditeljica LAG-a „PODRAVINA“ Mihaela Lončar.

Sastanak je održan s  ciljem nastavka  suradnje između LAG-a „PODRAVINA“ i PORE kao i Županije.

Tema sastanka je bio sporazum između PORE i LAG-a o nastavku suradnje i istraživanju načina poslovanja koji će biti korisnicima najprihvatljiviji. Definirane su ciljane skupine kojima će pojedina institucija pristupati te je naglasak stavljen na terenski rad kako bi se aktivnosti što bolje približile korisnicima. Prioritet se odnosi na povlačenje sredstava iz EU fondova kao i na stalna informiranja i jačanja kapaciteta udruga za povlačenje sredstava i mogućnosti djelovanja. 

Nakon toga, sastanku su se pridružili ravnatelj Osnovne škole Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan, pročelnica JUO Kloštar Podravski Mirela Tudić Rengel, zamjenik načelnika Općine Kloštar Podravski Ivan Čupen, direktor Komunalnog poduzeća  KP Kloštar Podravski Zlatko Patačko i stručni suradnik u TZP Dravski peski Alen Janći. Raspravljalo se o mogućnostima financiranja predškolskog odgoja u općini. Načelnik je izložio projekt školske sportske dvorane koji je prijavljen na Podmjeru 7.4 Programa ruralnog razvoja RH. Ravnatelj osnovne škole osvrnuo se na problematiku oko ulaganja u postojeće zgrade Područnih škola u Kozarevcu i Prugovcu. Dogovorena je suradnja te su ravnatelj, zamjenik župana i v.d. pročelnice pošli u obilazak školskih prostora kako bi se upoznali sa stanjem na terenu.

Ravnateljica PORE istaknula je kako postoje brojne mogućnosti suradnje Općine, TZ, Županije i LAG-a, a posebno po pitanju EU fondova, prekogranične suradnje i mnogih drugih.

Zaključak je bio da se mnogi izazovi mogu riješiti suradnjom te da ne bi trebalo biti prepreka u njihovom rješavanju.