Proslava blagdana sv. Margarete u Prugovcu!

17 Srpanj, 2016

IMG 4544U nedjelju, 17. srpnja održana je proslava blagdana sv. Margarete u Prugovcu. Obilježavanje je započelo koncelebriranom svetom misom u crkvi sv. Barbare. Svetu misu je najavio domaćin, fra Ivan Široki, župnik Župe Sv. Benedikta i žalosne Gospe Kloštar Podravski te poželio srdačnu dobrodošlicu svojim gostima: fra Marijanu Jelušiću, kloštranu, župniku i vikaru Samostana Sv. Franje Asiškog u Rijeci – Pehlin te vlč. Dariu Paviša, kalinovčanu, koji je predvodio misno slavlje. Čestitke i iskreno štovanje, s ponosom se upućuju vlč. Dariu jer je 25. svibnja 2016. godine u Rimu doktorirao Kanonsko pravo, a ovih dana od Svete Stolice je imenovan tajnikom nuncijature u Bangkoku, na Tajlandu.

U popodnevnim satima održao se Malonogometni turnir na kojem su sudjelovale ekipe pionira i seniora Bušpana iz Kozarevca, Mladosti iz Kloštra Podravskog i domaćini ekipa Prugovca. U takmičenju seniora 1. mjesto pripalo je NK Mladosti, drugi su bili nogometaši NK Prugovca, treći NK Bušpan te veterani NK Mladosti. U pionirskom dijelu natjecanja najbolji su bili Kloštrani, a slijede ih Kozarevčani i Prugovčani.

Održano je i natjecanje u kuhanju gulaša na kojem je sudjelovalo 14 ekipa. Najslasniji gulaš ponudilo je LD Vepar iz Prugovca. Prema ocjeni stručnog žirija, za nijansu slabiji bili su kuhari MO Kozarevac i LD Srndać iz Kloštra Podravskog.

Nakon proglašenja pobjednika održanih natjecanja, uslijedilo je druženje i zabava do ranih jutarnjih sati. (dsg)

{gallery}svmargareta2016{/gallery}