Promocija kontinentalnog turizma / Vinari s Dravskih peski predstavili svoja vrhunska vina u Istri

Promocija kontinentalnog turizma / Vinari s Dravskih peski predstavili svoja vrhunska vina u Istri

8 Lipanj, 2018

Turistička zajednica područja Dravski peski, koja pod svoje okrilje okuplja Općine Kalinovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete i od nedavno Ferdinandovac, nastavlja s popularizacijom enogastro ponude Podravine diljem Hrvatske. Proteklog vikenda TZ područja Dravskih peski tako je posjetila Istru te u sklopu manifestacije PetiVina u Općini Pićan predstavila turističku ponudu u kojoj su glavnu riječ imali vinari s područja Kloštra Podravskog.
Svoja vrhunska vina promovirali su Franjo Budrović, Ivan Koren, Ivan Topolovčan, Zdenko Janči, Boris Bobonj, Alen Ban i Matej Šipek, dok je za gastronomski dio ponude bila zadužena sirana obitelji Imbrišić koja je oduševila Istrijane, ali i brojne druge turiste koji su radoznalo navraćali na štandove podravskih OPG-ova.
- Posjet istarskim kolegama bio je iznimno uspješan i vratili smo se puni dojmova. Istra je priča za sebe u turističkom smislu, no da i kontinentalna Hrvatska ima što za reći po pitanju turizma i ponude, pokazali smo predstavivši naša vrhunska vina i sireve koji su, slobodno mogu reći, oduševili posjetitelje manifestacije – kazao nam je Alen Janći, voditelj TZ područja Dravski peski.
Bila je ovo prava prilika da se u turističkoj meki kakva je Istra lokalnom stanovništvu i turistima približe čari podravskog kraja, a promoviran je i županijski eno-gastro vodič koji je izradio Glas Podravine i Prigorja.
-Posjetitelji su s velikim zanimanjem listali vodič i velik broj njih nije ni znao da imamo tako bogatu i raznoliku ponudu autohtonih jela i pića. Posebno su ih oduševile vinske sorte plamenka, kerner i manzzoni koji se uzgajaju dominantno u našem kraju, a riječi hvale imali su i za pinot bijeli, chardonnay i graševinu. Povezali smo se s domaćinima, sklopili prijateljstva i dogovorili uzvratni posjet u vrijeme Martinja. Desetak vinara iz Istre je najavilo svoj dolazak i veselimo se ponovnom susretu kojim ćemo još više povezati naše turističke regije – zaključio je Janći.

Na manifestaciji u Općini Pićan sudjelovalo je osam vinara s područja Kloštra Podravskog.

(ks)

Foto: Vinari u Istri (au:TZ područja Dravski peski)

{gallery}vinari862018{/gallery}