Projektom prometnog povezivanja nastavlja se dobra suradnja Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije

Projektom prometnog povezivanja nastavlja se dobra suradnja Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije

15 Veljača, 2018

Župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i ravnatelj Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije Dragutin Guzalić u četvrtak, 15. veljače u prostorima Općine Kloštar Podravski održali su zajednički sastanak s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, njegovim zamjenikom Marijom Kelementom, ravnateljem Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije Brunom Perkecom, načelnikom Općine Kloštar Podravski Sinišom Pavlovićem, načelnikom Općine Pitomača Željkom Grgačićem i ostalim suradnicima.

Tema sastanka bio je nastavak dobre suradnje dviju županija po pitanju još boljeg prometnog povezivanja, a župani Koren i Andrović dali su svoju podršku inicijativi Općine Kloštar Podravski i Općine Pitomača glede rješavanja pitanja lokalne ceste Mala Črešnjevica –Kozarevac.

Svrha projekta je povezivanje naselja, općina i župa na području dvije županije, a alternativni pravac cestovne poveznice Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije kretao bi se relacijom Kloštar Podravski – Kozarevac - Mala Črešnjevica – Velika Črešnjevica – Sedlarica - Turnašica- Vukosavljevica – Lozan. Time bi se ujedno povezale župe Varaždinske i Požeške biskupije, kao i otvorile mogućnosti stavljanja u funkciju vinskih putova, što bi pozitivno utjecalo na razvoj kontinentalnog turizma.

Na kraju sastanka dogovoreno je kako će ŽUC-evi dviju županija nastojati pokrenuti rješavanje ove problematike još u ovoj godini, a kao druga faza projekta i tema buduće suradnje općina i županija razmotrit će se rješavanje problematike oko nerazvrstane ceste Dinjevac – Veseli Brijeg – Kloštar Podravski.