Problematika rudne rente

3 Studeni, 2017

20171102 115054Tema radnog sastanka koji je jučer,  u prijepodnevnim satima održan u Vijećnici Društvenog doma Kloštar Podravski,  je problematika rudne rente od eksploatacije ugljikovodika po JLS na području Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije. Sudionicima sastanka pridružili su se i predstavnici Sisačko-moslavačke županije,  a na sljedeće okupljanje nadamo se da će stići i predstavnici gradova i općina iz Osječko-baranjske i Vukovarsko- srijemske županije.

Inicijativa načelnika Općine Kloštar Podravski usmjerena je na problematiku raspodjele rudne rente na način da one jedinice lokalne samouprave na čijim područjima se eksploatiraju rudna bogatstva, imaju pravo na dodjelu sredstava koja im pripadaju.

Nakon izlaganja govornika, donesen je zaključak kako je potrebno zajedničkim snagama svih zainteresiranih pokušati ostvariti pravilniju, objektivnu i redovitu naknadu. Budući su trenutno nastali uvjeti za traženje i dobivanje onoga što pripada svakoj JLS na taj način mogli bi se povećati proračuni kao i kvalitetnije zadovoljavanje životnih potreba svih stanovnika na područjima spomenutih jedinica lokalne samouprave.