PRIOPĆENJE STANOVNICIMA OPĆINE KLOŠTAR PODRAVSKI

PRIOPĆENJE STANOVNICIMA OPĆINE KLOŠTAR PODRAVSKI

27 Srpanj, 2022

Slijedom natpisa i ružnih komentara na društvenim mrežama koji su usmjereni na održavanje, odnosno neodržavanje privatnih parcela, dvorišta i okućnica na području Općine Kloštar Podravski, moramo reagirati na iste.

Spominju se općinski i poljoprivredni inspektori, spominje se objava kako općina, kao i obično, ništa ne radi.

Općinskog inspektora nemamo  zaposlenog, kao ni poljoprivrednog, već imamo poljoprivrednog redara. Sam naziv, poljoprivredni redar, govori koji su njegovi poslovi: kontrola poljoprivrednog (zapuštenog) zemljišta. Budući da se radi o privatnom posjedu, općina može poslati samo obavijest ili upozorenje koje je već slala, koje su vlasnici primili ili nisu željeli primiti, na koje su ili nisu reagirali.

Možda bi bilo bolje da se svi nezadovoljni „sa susjedovom imovinom“ malo više pozabave vlastitom, možda ne bi bilo loše koji sat slobodnog vremena posvetiti računima koje su dobili ali ih nisu platili, godinama…ili nikad.

Vrlo je interesantno kako stanovnici naše općine imaju samo PRAVA: imaju pravo dobiti socijalnu pomoć i drva, radne bilježnice i ostalu opremu za prvašiće, subvenciju za prijevoz srednjoškolaca i novčanu pomoć za studente, subvenciju za boravak djece u dječjem vrtiću, prigodni darak od Svetoga Nikole, poklon za Božić ili Uskrs…ako se baš ne kosi ispred svoje kuće, ma sve će to riješiti komunalci… Za ono što nije u redu kriva je općina i odmah treba smijeniti načelnika, djelatnicima dati otkaze i sve objaviti u novinama…pa nek se zna! 

Isti ti stanovnici nemaju nikakvih OBVEZA po pitanju plaćanja komunalne naknade, grobne naknade, naknade za odvoz smeća…Znači, najbolje da općina postane Centar za socijalnu skrb.

Kad bismo svaki od nas, krenuli od sebe, možda ne bi bilo loše da se zapitamo: što činimo za dobrobit naše zajednice? Općina se trudi na svim poljima: od pomoći za one najmlađe, socijalne brige za najstarije, održava javne površine, gradi igrališta i održava nerazvrstane ceste, trenutno se radi na izgradnji velikih infrastrukturnih projekata samo s jednim ciljem: da bi stanovnicima Općine Kloštar Podravski život u našoj maloj općini bio što bolji i kvalitetniji.

A što rade naši stanovnici? Za svaki problem koji se javi u „mom“ ili „susjedovom dvorištu“ …odgovornost se prebacuje na općinu.

Pozivamo Vas na zajedničko rješavanje problema koji neće nestati ako se dopisujete na društvenim mrežama ili  pozivate novinare, ali koje možemo riješiti dogovorno, na zadovoljstvo svih nas.

Vaša Općina Kloštar Podravski