Predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja u posjeti Općine Kloštar Podravski

30 Kolovoz, 2017

mNovi radni tjedan u Općini Kloštar Podravski započeo je zaista radno: u jutarnjim satima, u ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. godine u posjet je stigla predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, Marija Ivanković, voditeljica Službe za predškolski odgoj i obrazovanje. Dobrodošlicu joj je poželio općinski načelnik Siniša Pavlović kao i zamjenik načelnika Ivan Čupen.

Ovom sastanku nazočili su uz ravnatelja Osnovne škole Kloštar Podravski Mirka Šandrovčana i predsjednica DND-a Kloštar Podravski Jasna Đipalo i zamjenica predsjednice Biljana Šokec. Prvi dio sastanka odnosio se na razmatranje postojećih uvjeta za dovršetak Dječjeg vrtića kao i model i oblik rada istog.

Nakon toga, sastanku su se pridružili zamjenik župana KCKŽŽ Ratimir Ljubić i v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i nacionalne manjine Ana Mušlek. Slijedio je obilazak obnovljenog Društvenog doma Oderjan koji će uskoro postati dječji vrtić kao i Igraonice "Lina" u Budančevici.

Po povratku s terena, a u skladu s člankom 14. Zakona o predškolskom odgoju, Marija Ivanković je predložila nekoliko načina koje se odnose na preporuke i mogućnosti korištenja spomenutih prostora:
1. Grupa polaznika – mješovita skupina djece, osmosatni boravak,
2. Grupa polaznika – mješovita, petosatni boravak, ovisi o potrebama roditelja,
3. Grupa polaznika – mješovita, kraći program, 2-3 sata, program Igraonice,
4. Grupa polaznika – mješovita, provođenje programa Male škole.
Pri kraju sastanka donesen je zaključak kako bi se model i način rada novog dječjeg vrtića mogao ostvariti pripajanjem jednom od već postojećih vrtića u našoj županiji, na način da spomenuti postane područnim odjelom. U takvom sustavu općina će se obvezati na sufinanciranje boravka djece u vrtiću prema svojim mogućnostima, sve s namjerom da se roditeljima što više olakša dio obveze koju će oni snositi.

{gallery}opcina3082017{/gallery}