Predstavljena TZP "Dravski peski"

23 Listopad, 2017

IMG 9668Proslava Dana Općine Kalinovac poznata i pod radnim nazivom "Lukovo v Kalnovcu" bila je prilika za predstavljanje novoosnovane Turističke zajednice područja „Dravski peski“ u čiji rad su uključene općine Kalinovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete.

Alen Janći stručni suradnik u "mladoj"  turističkoj zajednici predstavio je turističke  potencijale na ovom području koji su vrlo atraktivni i nedovoljno iskorišteni, a povezuju Dravu s Bilogorom i marljive ljude koji svoj trud ulažu u  očuvanje svih onih vrijednosti koje se prenose s generacije na generaciju i čine neprocjenjivo blago, koje nam daje čvrstu vjeru da možemo ponosno svima reći tko smo i što smo, gdje su nam korijeni i kamo pripadamo. Prvenstveno treba staviti naglasak na važnost edukacije lokalnog stanovništva u prezentiranju svega onoga što imamo i što možemo ponuditi kao primamljivu turističku destinaciju.

Domaćin, načelnik Općine Kalinovac  Danijel Zvonar, direktor TZ Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc i zamjenik župana Darko Sobota, pohvalili su nastojanja nove turističke zajednice i obećali podršku u svim koracima koji vode prema ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Sajam domaćih proizvoda proizvođača s područja TZP „Dravski Peski“ kao i izložbene štandove udruga posjetili su mnogobrojni znatiželjnici koji su uživali u degustaciji meda, vina, sira, kolača, voća, prirodnih sokova, pekmeza i đemova.

U kulturno-umjetničkom programu nastupali su KUD "Prugovac", Udruga žena Kozarevac, GS "Gorbonuk", HFD „Sesvečice“, KUD "Grgur Karlovčan"  i  KU "Tomislav Franjić".

{gallery}dravskipeski23102017{/gallery}