Planiranje osiguranja pružnih prijelaza Kloštar Podravski – Kozarevac i Kloštar Podravski - Dinjevac

Planiranje osiguranja pružnih prijelaza Kloštar Podravski – Kozarevac i Kloštar Podravski - Dinjevac

8 Svibanj, 2020

Nakon dugogodišnjih pokušaja povećanja razine sigurnosti na željezničko-cestovnim prijelazima u Kloštru Podravskom koji vode u Kozarevac i Dinjevac, a na naše zahtjeve, stigao je pozitivan odgovor od strane HŽ INFRASTRUKTURE, Sektora za razvoj, pripremu i provedbu investicija i EU fondove.

Predmetni ŽCP-i nalaze se na pruzi R202 u km 171+492 (Kozarevac) i u km 170+068 (Dinjevac). Za njih je izrađena projektna dokumentacija te su dogovoreni radovi za ugradnju opreme za osiguranje, u okviru ugovora za sveukupno 50 osiguranja ŽCP-a na mreži pruga.

Zbog novonastale situacije s COVID-19 došlo je do određenih kašnjenja te se radovi  na našim prijelazima očekuju krajem ove godine. Nakon ishođenja potrebnih dozvola od nadležnih tijela puštanje uređaja za osiguranje očekuje se tijekom 2021. godine.

Raduje nas saznanje kako će se napokon umanjiti opasnosti kojima su svakodnevno izloženi stanovnici naše općine te će biti osigurana prometna sigurnost svih sudionika prometa na spomenutim pružnim prijelazima. (dd)