Osvrt na proslavu blagdana Sv. Margarete

31 Srpanj, 2017

4naslovnaVeć tradicionalno, u Prugovcu je proslavljen blagdan Sv. Margarete. Program je započeo u 11.30 svetom misom u mjesnoj crkvi u Prugovcu uz pratnju zbora i KUD-a Prugovac koji su i nakon sv.mise održali kratak program.
Oko 16:00 sati započelo je natjecanje u kuhanju gulaša. Sudjelovalo je 18 ekipa: Folklorna udruga Kloštar Podravski, Lovačka udruga "Srndać", Udruga vinogradara "Šiljer", Lovačka udruga "Vepar", Udruga žena Kozarevac, OPG Gatalica, UDVDR Kloštar Podravski, NK Mladost i Škola nogometa, NK Bušpan, NK Prugovac, Forum žena Kloštar Podravski, DVD Kloštar Podravski i DVD Kozarevac, Građevinski radovi TOTO, Caffe bar RIO, Klijeti Bobonj-Janći, DVD Prugovac i Udruga povrtlara i voćara.

Tri vrsna kuhara Dražen Đurišević, Božo Đurinić i Mirko Čižmešinkin proglasili su i pobjednike natjecanja: Udruga žena iz Kozarevca skuhala je najbolji gulaš, NK Bušpan bio je 2., a Forum žena Kloštar Podravski osvojio je visoko 3. mjesto.
Na streljani L.U. Srndać održano je i natjecanje u gađanju glinenih golubova. Sudjelovale su tri ekipe, a najbolji rezultat postigla je L.U. Jelen iz Podravskih Sesveta, slijede L.U.Vepar, Prugovac i L.U. Srndać, Kloštar Podravski.
Održan je malonogometni turnir juniora iz Kloštra Podravskog, Budančevice, Kozarevca i Prugovca. Najbolji su bili juniori iz Kloštra Podravskog, 2. mjesto pripalo je Prugovcu, 3. mjesto Budančevici, a 4. mjesto Kozarevcu. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Andrija Ban iz Prugovca, titulu najboljeg strijelca dobio je Alen Golubić iz Kloštra Podravskog, dok su najbolji vratari turnira bili Luka Špoljarić iz Budančevice i Luka Šimunko iz Kozarevca.
Ispred mjesne crkve u Prugovcu oko 21:00 sat održana je i zanimljiva Javna pokazna vatrogasna vježba u kojoj su sudjelovali timovi operativnih vatrogasaca DVD-a s područja Općine Kloštar Podravski i gosti susjednih timova operativnih vatrogasaca DVD-a. Na mjesto požara prvi je došao DVD Prugovac te DVD iz Kloštra Podravskog, Kozarevca, Suhe Katalene i Sirove Katalene.
Sve sudionike cjelodnevnog programa, domaćine i goste pod šatorom ispred Društvenog doma zabavljao je TS Mjesečina.

{gallery}margareta2017{/gallery}