OSVRT NA DANE OPĆINE KLOŠTAR PODRAVSKI 2022.- OBILJEŽAVANJE 130 GODINA POSTOJANJA DVD-a KLOŠTAR PODRAVSKI

OSVRT NA DANE OPĆINE KLOŠTAR PODRAVSKI 2022.- OBILJEŽAVANJE 130 GODINA POSTOJANJA DVD-a KLOŠTAR PODRAVSKI

15 Lipanj, 2022

Od 9:00 sati počeo je program obilježavanja 130 godina rada i djelovanja DVD-a Kloštar Podravski.

Nakon okupljanja, domaćini i njihovi gosti položili su vijenac i zapalili svijeće u Parku Hrvatskih branitelja. Formirana je povorka koja je uz pratnju Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac krenula na svetu misu u župnu crkvu u Kloštru Podravskom. Nakon mise održana je pokazna vježba te se povorka vratila u Društveni dom gdje je prema programu započela Svečana sjednica povodom obilježavanja 130. godišnjice djelovanja DVD-a.

Sjednici su prisustvovali uvaženi gosti, članovi prijateljskih DVD-a, a među njima i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Ratimir Ljubić i zapovjednik JVP-a Đurđevac i pomoćnik zapovjednika VZŽ Koprivničko-križevačke gospodin Matija Markešić kao i jedan od domaćina, načelnik Siniša Pavlović.

Sjednica je započela Himnom RH i Vatrogasnom himnom koju su odsvirali članovi  Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac nakon čega je uslijedila minuta šutnje u čast svih preminulih vatrogasaca. Podnesen je Izvješće o radu DVD-a Kloštar Podravski u povodu proslave 130. obljetnice.

Nakon slobodne riječi gostiju koje su kao pohvale i čestitke upućene  za 130. rođendan DVD-a Kloštar Podravski, podijeljena su priznanja zaslužnim članovima koje je uručio načelnik Siniša Pavlović. Uslijedio je svečani ručak i druženje. (dd, foto: Ivan Nemet)