Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

16 Ožujak, 2018

U petak, 16. ožujka 2018. godine, središnji događaj proslave Dana općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Nakon himne Republike Hrvatske koju su izvele članice glazbenog sastava Gorbonuk, minutom šutnje odana je počast prvom hrvatskom predsjedniku samostalne i neovisne Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, svim poginulim braniteljima Lijepe naše kao i svim mještanima Općine Kloštar Podravski koji su doprinjeli da danas imamo slobodnu i samostalnu, dragu nam domovinu Hrvatsku.
Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Antun Karas, nakon čega se općinski načelnik gosp. Siniša Pavlović osvrnuo na ostvarene projekte u prošloj godini i planove za ovu godinu. Na kraju izlaganja, načelnik je rekao kako je cilj Općine poboljšati kvalitetu života u svim općinskim naseljima.

Slavlju su se čestitkama pridružili i brojni gosti; Slavko Prišćan, zamjenik predsjednika udruge općina u Republici Hrvatskoj, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te ispred domaćina ravnatelj Osnovne škole Mirko Šandrovčan. 
Osim predstavnika gradova i općina, gospodarstvenika, poslovnih partnera, poduzetnika, nositelja OPG-a, svečanoj sjednici prisustvovali su između ostalih i  zamjenik župana Darko Sobota  i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, predstavnici pravosuđa, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, župnici te brojne udruge i društva koje djeluju na području Općine Kloštar Podravski.
Tijekom Svečane sjednice video-prezentacijom je prikazan napredak koji je općinska vlast postigla u proteklim godinama na gospodarskom, kulturnom i sportskom planu, a sve u cilju osiguravanja boljih uvjeta za život mještana na području Općine Kloštar Podravski.
Svečanost su svojim nastupom uveličali učenici Osnovne škole Kloštar Podravski i glazbeni sastav Gorbonuk, a po završetku sjednice županu i suradnicima predstavljena je i prva pametna ploča koju je Općina Kloštar Podravski nabavila za potrebe škole.

{gallery}sjednica1632018{/gallery}