Održana prezentacija HBOR-a

7 Travanj, 2016

IMAG2528Danas, 7. travnja 2016. godine Općina Kloštar Podravski ugostila je predstavnike PORE - razvojne agencije i HBOR-a koji su kroz svoje predavanje predstavili ulogu i proizvode HBOR-a za poticanje korištenja EU fondova kao i poticanje poduzetništva i javnog sektora.

Na prezentaciju su bili pozvani predstavnici lokalne samouprave, privatni poduzetnici, nositelji OPG-a i predstavnici udruga civilnog društva sa područja Općine Kloštar Podravski.

Izlaganjem Josipa Grgića i Zrinke Kelava svi oni koji su se odazvali pozivu, mogli su doznati cilj ovog sastanka: olakšati i poticati apsorpciju bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije te posredno doprinositi održivom razvoju i uravnoteženom gospodarskom rastu Republike Hrvatske. Poseban naglasak je stavljen na mogućnost dodjele bespovratnih sredstava iz ESI fondova na koji se sa svojim projektima mogu prijaviti poduzeća, obrtnici, fizičke osobe, obrazovne institucije, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te ostale javne institucije i poduzeća.
Nakon održane prezentacije na postavljena pitanja uz svoje kolege, objašnjavanju i usmjeravanju na poduzimanje prvih koraka u ostvarivanju projekata pridružila se i Ivana Grahovac. Ona je, između ostalog napomenula kako svima zainteresiranima stoje na raspolaganju u svezi daljnjih informacija koje se odnose na kreditno poslovanje, garantno poslovanje i informativnu ulogu i partnerstvo. (dd)

{gallery}07042016{/gallery}