ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA MLADI 2.0

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA MLADI 2.0

15 Lipanj, 2020

U Društvenom domu u Kloštru Podravskom održana je početna konferencija projekta Mladi 2.0 kojeg provodi udruga Meraki u partnerstvu s Općinom Kloštar Podravski. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ukupna vrijednost projekta je 85.000 kn, a predviđeno trajanje projekta je 11 mjeseci.

Projektom će se provesti aktivnosti kojima će mladi steći nova znanja i vještine, a to su radionice o korištenju EU fondova za ruralni razvoj, radionice pisanja Erasmus+ projekata, trenizi za razvoj mekih vještina, predstavljanje aktivne politike zapošljavanja, pisanje životopisa i predstavljanje poslodavcu te  predavanje o demokratizaciji.

Nakon početne konferencije održano je i prvo predavanje  o demokratizaciji, zatim i predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2020. godini.  Riječ je o paketu mjera „Od mjere do karijere“ koji sadrži 9 mjera aktivne politike zapošljavanja. Glavni ciljevi mjera su zapošljavanje, podizanje razine zapošljivosti te uvažavanje specifičnih potreba osoba u nepovoljnom položaju.