Održana Početna konferencija programa „Zaželi”

Održana Početna konferencija programa „Zaželi”

11 Siječanj, 2019

Održana Početna konferencija programa „Zaželi”- Posao i pomoć u zajednici

    U srijedu, 9. siječnja 2019. godine s početkom u 11,00 sati u  Društvenom domu u Kloštru Podravskom održana je Početna konferencija projekta „Zaželi” – Program zapošljavanja žena u Općini Kloštar Podravski pod nazivom Posao i pomoć u zajednici.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačka županije Darko Sobota, predstavnice partnera – HZZ-a i Centra za socijalnu skrb Đurđevac, zainteresirane nezaposlene kandidatkinje za ovaj posao kao i drugi uvaženi gosti.

VRIJEDNOST PROJEKTA: 1.810.139,24 kuna

TRAJANJE PROJEKTA: od 14.12.2018. do 13.6.2021.

PARTNERI: Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đurđevac

    Projekt će biti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 85 %-tnom iznosu dok će ostatak  biti financiran iz državnog proračuna.

    Ugovor o financiranju projekta potpisan je 14.prosinca 2018. godine u Osijeku, a potpisali su ga općinski načelnik Siniša Pavlović   te ministar Ministarstva rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

    Zapošljavanjem 11 osoba iz ciljne skupine žena koje imaju najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje na vremenski period od dvije godine, ublažit će se posljedice njihove nezaposlenosti, a zbog osposobljavanja za obavljanje poslova gerontodomaćica povećati  konkurentnost na tržištu rada. One će pružati pomoć i potporu za 45 osoba (maksimalno 60) koje su starije životne dobi i u nepovoljnom položaju te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i poboljšanje života krajnjih korisnika.

   Osim pružateljica usluga, gerontodomaćica, bit će zaposlena jedna mlađa osoba kao projektni asistent.

   Kratku prezentaciju o funkcioniranju samog programa održao je Davor Deskar, direktor tvrtke Draft d.o.o. za poticanje gospodarskog razvoja, savjetovanje, zastupanje i turistička agencija, koja je uspješno izradila ovaj projekt u suradnji s djelatnicama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kloštar Podravski.

    Prisutne je pozdravio načelnik općine Siniša Pavlović i zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta.

    Predstavnica HZZ-a, voditeljica Ispostave Đurđevac Dijana Rupnik uputila je riječi potpore za ostvarenje ovog projekta, a ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đurđevac Katarina Birta poželjela uspjeh i dobru suradnju.

    Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota čestitao je Općini Kloštar Podravski na trudu i zalaganju, na ostvarenju svih projekata do 2018. godine te obećao i daljnju podršku za one projekte koji su najavljeni za tekuću godinu.