Održan Dan podravske rajčice

Održan Dan podravske rajčice

31 Kolovoz, 2018

„Podravka” Sektor poljoprivrede u suradnji s tvrtkom „Brana” iz Virovitice, organizirala je pokusnu sadnju rajčice u Podravini. Na poljoprivrednoj površini od 4,5 hektara kooperanta Blaža Pandura iz Kozarevca započela je berba. Dobar prinos rajčice na pokusnom polju u Podravini doprinijet će ispunjenju Podravkinog ovogodišnjeg plana vezanog uz otkup domaće rajčice za preradu.

S obzirom na to da je ovo prvi put, nakon mnogo godina, da se na području Podravine zasadila rajčica za potrebe Podravke (prerada u Umagu) organiziran je „Dan podravske rajčice”. Berbi su prisustvovali gosti iz naše i Virovitičko-podravske županije, općinski vijećnici Općine Kloštar Podravski i nositelji OPG-a od kojih su neki pripremili degustaciju vlastitih proizvoda. Svima okupljenima nakon prezentiranja berbe rajčice obratio se dr. sc. Zdravko Matotan, direktor razvoja u sektoru Poljoprivreda.

Ovom događanju prisustvovali su i saborski zastupnik Damir Felak, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužek, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, predsjednik Udruge novinara za poljoprivredu Martin Vuković, direktor sektora Poljoprivreda Zdravko Dimač i predsjednik Uprave „Brane” iz Virovitice Slavko Rajnović.

{gallery}rajcica3182018{/gallery}