Održan  4. sastanak Projektnog tima „Posao i pomoć u zajednici” Općine Kloštar Podravski

Održan 4. sastanak Projektnog tima „Posao i pomoć u zajednici” Općine Kloštar Podravski

11 Studeni, 2020

Dana 10. studenoga 2020. godine u Vijećnici zgrade općine održan je 4. sastanak Projektnog tima „Posao i pomoć u zajednici” Općine Kloštar Podravski, poznatiji pod nazivom „Zaželi“.

     Sastanku su bile prisutne članice i članovi Projektnog tima, Projekta „ZAŽELI”, UP.02.1.1.05.0215.:

Daniel Rupić, ravnatelj CZSS Đurđevac, Katarina Birta, socijalna radnica, Anita Đipalo Saraga, socijalna radnica, Davor Deskar, direktor DRAFT-a d.o.o., Marijo Komar, predstavnik DRAFT-a d.o.o., Ivan Čupen, zamjenik načelnika Općine Kloštar Podravski, Nataša Martinčević, pročelnica JUO Općine Kloštar Podravski i financijska voditeljica projekta „Zaželi“, Dubravka Domović, voditeljica projekta „Zaželi” i Katarina Željeznak, projektna asistentica-administratorica.

      Sastanak je otvorila voditeljica projekta Dubravka Domović, pozdravila sve prisutne i prenijela isprike onih koji nisu mogli prisustvovati sastanku, zbog ranije preuzetih obaveza. Ukratko je podsjetila o vrijednosti projekta, obveznim partnerima, dužini trajanja istog, broju zaposlenica koje obavljaju poslove gerontodomaćica kao i o korisnicima. Time je i predstavila projekt novim članovima Projektnog tima.

      Projektna asistentica-administratorica Katarina Željeznak podnijela je Izvješće o radu u periodu između dva sastanka, odnosno od 11. kolovoza do 10. studenoga ove godine. Naglasila je kako se usluge pomoći u kući bez obzira na epidemiološku situaciju odrađuju redovito. Kako se mijenjaju epidemiološke mjere tako se mijenja i način pružanja usluge. Trenutno se za korisnike gdje je dio kućanstva u samoizolaciji i korisnike koji ne žele uslugu ulaska u kuću, primjenjuje beskontaktni obilazak: odlazak u trgovinu i ljekarnu i donos drva pred ulazna vrata s maskom i rukavicama, bez potpisa korisnika. Napomenula je da su povodom Međunarodnog dana starijih osoba bile pozvane u dječji vrtić „Igra“ da opišu njihovu brigu o korisnicima. Sudjelovale su i u kontaktiranju eventualnih krajnjih korisnika za „Zaželi – faza II“, a asistentica je pohvalila dobru suradnju s projektnim partnerima CZSS Đurđevac i Draft d.o.o. Pitomača.

      U slobodnoj riječi, uključio se u raspravu gospodin Davor Deskar objasnivši kako se intenzivno radi na produžetku projekta kako bi u pogodnom trenutku moglo doći do prijave na natječaj.  Zamjenik načelnika gospodin Ivan Čupen je potvrdio kako bi  stvarno bila šteta da se „Zaželi“ ne nastavi. Voditeljica projekta Dubravka Domović je napomenula kako je svim sudionicima u interesu nastavak projekta „Zaželi“: ukazuje se sve veća potreba da trenutni korisnici ne ostanu bez usluge i gerontodomaćice bez posla. Raspravljalo i o strožim uvjetima za provjeru korisnika, gdje su se uključile gospođa Katarina Birta i gospođa Anita Đipalo Saraga.

Na kraju su se svi sudionici sastanka složili da je projekt za svaku pohvalu: korisnici su zadovoljni uslugama koje koriste, a gerontodomaćice imaju posao te se nameće potreba za nastavak ovog projekta, naravno, uz povećanje broja korisnika i mogućnost zaposlenja novih gerontodomaćica. (KŽ)