Održan 3. SASTANKA PROJEKTNOG TIMA

Održan 3. SASTANKA PROJEKTNOG TIMA

17 Kolovoz, 2020

Treći sastanak PROJEKTNOG TIMA „Posao i pomoć u zajednici” Općine Kloštar Podravski, održan je 11. kolovoza 2020. godine, u Vijećnici zgrade Općine Kloštar Podravski.

Sastanku su bile prisutne članice i članovi Projektnog tima, Projekta „ZAŽELI”, UP.02.1.1.05.0215.:

Dijana Rupnik, HZZ, voditeljica Ispostave u Đurđevcu, Katarina Birta, CZSS Đurđevac, ravnateljica, Davor Deskar, direktor DRAFT-a d.o.o., Sanela Djak, predstavnica DRAFT-a d.o.o., Ivan Čupen, zamjenik načelnika Općine Kloštar Podravski, Dubravka Domović, voditeljica projekta „Zaželi” i Katarina Željeznak, projektna asistentica-administratorica.

Voditeljica projekta Dubravka Domović pozdravila je sve prisutne i ukratko podsjetila na vrijednost, trajanje i dinamiku projekta.

Nakon uvodnog dijela,  projektna asistentica-administratorica Katarina Željeznak podnijela je Izvješće o radu u periodu između dva sastanka.  Napomenula je kako je to bilo takozvano „vrijeme corone“ popraćeno mjerama Stožera civilne zaštite RH kojih smo se morali pridržavati. U tom periodu prilagođen je rad gerontodomaćica:  obavljale su samo najosnovnije usluge i nabavu potrepština bez socijalnih kontakata.  Gerontodomaćice su u suradnji sa Stožerom civilne zaštite i djelatnicima Komunalne službe naše općine kontaktirale oko 600-tinjak osoba starijih od 65 godina, kojima su, na telefonski poziv obavljale tražene usluge.

U ime  Općine Kloštar Podravski, asistentica-administratorica posjetila je i upoznala sve korisnike, koji su zahvalni na pomoći i brizi koja im je omogućena kroz projekt „Zaželi“. U Izvješću je spomenut i kratak osvrt na predaju i kontrolu ZNS-ova, te zahvalila odazivu ovom sastanku i dobroj suradnji kojoj se nada i ubuduće.  

U slobodnoj riječi u raspravu se uključio  zamjenik načelnika gospodin Ivan Čupen, koji je potvrdio dobru suradnju Stožera, djelatnika Komunalne službe i gerontodomaćica, kako bi se u tom periodu pomoglo što većem broju starijih osoba koji su zatražili pomoć.

Gospođa Katarina Birta, ravnateljica CZSS Đurđevac i gospođa Dijana Rupnik, predstavnica HZZ-a,  Ispostave Đurđevac, pohvalile su ovakvu inicijativu i zajedničku akciju, a sve u svrhu ostvarenja zaštite i odgovornog ponašanja, zapravo namjere da naši stariji za „vrijeme corone“ ostanu doma, na sigurnom.

Gospodin Davor Deskar, direktor Draft-a d.o.o.  napomenuo je kako je „vrijeme corone“ i javljanje starijih osoba za potrebnim uslugama dokaz da bi  trebalo nastaviti s Programom „Zaželi2“.  Naglasio je da je razgovor, odlazak u trgovinu, u ljekarnu i kod liječnika,  najvažniji i najpotrebniji  posao koji obavlja naših jedanaest gerontodomaćica koje pomažu starijim korisnicima u njihovoj svakidašnjici.