ODOBRENO 28.700,00 EUR ZA NAŠE NAJMLAĐE STANOVNIKE!

ODOBRENO 28.700,00 EUR ZA NAŠE NAJMLAĐE STANOVNIKE!

1 Kolovoz, 2024

Ministarstvo demografije i useljeništva raspisalo je javni poziv za sufinanciranje projekata za poboljšanje materijalnih uvjeta za djecu predškolske i školske dobi, a općina  je na isti prijavila Pilot projekt za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

U utorak, 30. srpnja 2024. godine potpisan je Ugovor o dodjeli financijske potpore projektu vrijedan 28.700,00 EUR.

      Aktivnosti koje će se provoditi kroz ovaj projekt su Kulturno-umjetničke aktivnosti (Likovna radionica i Glazbom kroz kreativni pokret- radionica plesa i pjesme) te Sportske aktivnosti koje će provoditi kvalificirani provoditelji. Ciljana skupina su djeca od 6 – 10 godina, odnosno djeca predškolskih programa i djeca od I. – IV. razreda osnovne škole s područja Općine Kloštar Podravski,  a projektom je predviđeno uključivanje cca 50-ero djece. Vrlo je bitno da se za ove aktivnosti animira djecu, ali i roditelje. Predstavljajući programe kroz lokalne medije, promotivne letke, ali i odlaskom na roditeljske sastanke cilj je da roditelji shvate kakve aktivnosti se pružaju njihovoj djeci te koji su benefiti istih.

 

     Ovim pilot projektom želi se omogućiti dostupnost i priuštivost aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od I. do IV. razreda osnovne škole kako bi se pružila podrška roditeljstvu kroz smanjenje financijskog tereta roditelja koji su suočeni s mnogobrojnim troškovima vezanim za odgoj i obrazovanje djece. Stoga, iz toga gore navedenog razloga mnogobrojna djeca ne polaze nikakve radionice/aktivnosti jer im roditelji nisu u mogućnosti financirat takve aktivnosti, a ovim projektom omogućava se  zainteresiranoj djeci pohađanje raznih aktivnosti.

     Općina Kloštar Podravski sada će omogućiti djeci predškolske dobi i djeci od I. do IV. razreda osnovne škole pohađanje ovih korisnih aktivnosti u našem ruralnom području, zahvaljujući upravo Ministarstvu demografije i useljeništva te  Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji su prepoznali kvalitete predloženog projekta i odobrili njegovo financiranje.

 

Dubravka Domović