Obnovljena kompletna dionica ceste od Kloštra Podravskog do Kozarevca

Obnovljena kompletna dionica ceste od Kloštra Podravskog do Kozarevca

19 Lipanj, 2020

Općina Kloštar Podravski u suradnji sa Županijskom upravom za ceste realizirala je projekt obnove ceste od Kloštra Podravskog do Kozarevca. Danas, u petak završeno je asfaltiranje preostalih 1470 metara prometnice u koje je uloženo 609.000 kuna od čega Županijska uprava za ceste osigurala 487.000, a Općina 122.000 kuna.

Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski zajedno sa županom Darkom Korenom i dožupanom Darkom Sobotom, obišao je asfaltiranu dionicu.

-U proteklih pet godina uspjeli smo obnoviti kompletnu dionicu ceste od Kloštra Podravskog do Kozarevca u dužini od šest kilometara. Taj projekt je potvrda naše odlične suradnje sa Županijom i Županijskom upravom za ceste. U planu su i nova ulaganja u prometnice na našem području za koja također očekujemo financijsku podršku Županije – kaže Siniša Pavlović.

U Prugovcu su, pak, u završnoj fazi radovi asfaltiranja odvojaka u ulicama Matije Gupca i Duga.

-Ovaj projekt nastavak je naših nastojanja da asfaltiramo sve nerazvrstane ceste, a prioritet imaju one dionice na kojima ima naseljenih kuća – kaže Siniša Pavlović.

Investicija je vrijedna 431.000 kuna od čega je 147.000 osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Svi radovi bi trebali završiti do kraja idućeg tjedna.

-S ovom investicijom svi odvojci u Prugovcu će imati asfalt. U planu je asfaltiranje odvojaka i u ostalim općinskim naseljima kako bi svi mještani imali asfaltirani prilaz do svojih kuća. I za nove investicije u asfaltiranje odvojaka očekujemo potpore iz državnog proračuna – zaključio je Siniša Pavlović.

Izvor: Podravski list