Objašnjenje općinskog načelnika Siniše Pavlovića - izdavanje propusnica

Objašnjenje općinskog načelnika Siniše Pavlovića - izdavanje propusnica

24 Ožujak, 2020

Dragi mještani Općine Kloštar Podravski,
S obzirom da od ponoći u provedbi imamo još jednu u nizu Odluka koje se jednako kao i onih ranije donesenih svakodnevno moramo pridržavati, u nastavku ću objasnit nadležnosti iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

➡ svi stanovnici s područja Općine Kloštar Podravski mogu se uz pridržavanje ranijih mjera kretati na području Općine uz odgovarajuću propusnicu, izdanu od strane Stožera civilne zaštite Općine Kloštar Podravski.

➡ poslodavci koji imaju djelatnike s područja drugih općina i gradova trebaju napisati propusnice da oni mogu putovati na posao i s posla. Pri obavljanju vaših djelatnosti izvan naše Općine, sami izdajete propusnice koje moraju biti ovjerene. Jednako tako svi oni koji putuju na posao izvan naše općine, dužni su od poslodavaca ishoditi propusnice.

➡ liječnici obiteljske medicine izdaju propusnice za putovanja vezana uz liječenje. Dakle bilo kakvi specijalistički ili drugi pregledi koje obavljate izvan Kloštra Podravskog– potvrdu tražite od vašeg liječnika.

➡ Stožer civilne zaštite Općine Kloštar Podravski PROPUSNICE IZDAJE SAMO ZA slučajeve iz čl. 2, točke E Odluke, dakle iz vitalnih obiteljskih razloga, za pružanje skrbi djeci ili starijim osobama, kupnju hrane i osnovnih potrepština.

Propusnice se izdaju na način da se zahtjevi upute na mail adresu: administracija.dubravka@klostarpodravski.hr, u zahtjevu obavezno navedite ime i prezime, adresu, razlog i datum putovanja te krajnju adresu putovanja. Nakon ocjene zahtjeva skenirana i ovjerena propusnica dostaviti će se mailom na adresu pošiljatelja. Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8.00 do 12.00 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 12.00 sati biti će izdani sljedeći dan.

Zahvaljujemo Vam na razumijevanju i molimo Vas da poštujete upute i savjete nadležnih tijela, ali i sve one volontere i policajce koji se provedbom ovih mjera svakodnevno trude čuvati Vaše i zdravlje svih nama dragih ljudi.

Općinski načelnik: Siniša Pavlović