Načelnik Siniša Pavlović prisustvovao sastanku: O fondovima EU i pravednijoj raspodjeli rudne rente

2 Travanj, 2016

IMG 7850Općina Podravske Sesvete i načelnik Ivan Derežić bili su 1. travnja domaćini susreta čiji je cilj u izravnoj komunikaciji definirati probleme hrvatske lokalne samouprave. Naglasak rasprave bio je na korištenju fondova Europske unije i financiranju općinskih projekata koji u Koprivničko-križevačkoj županiji gotovi čekaju što žurniju objavu natječaja.
Na sastanku su sudjelovali predsjednik Udruge općina u RH Đuro Bukvić i glavni tajnik Bruno Hranić te općinski načelnici s područja Koprivničko-križevačke županije.
Na početku sastanka prisutne je pozdravio načelnik Općine Podravske Sesvete Ivan Derežić, nakon čega je predsjednik Udruge općina u RH Đuro Bukvić prisutne upoznao sa radom udruge kao i mogućnostima koje udruga pruža općinama u rješavanju njihovih problema.

I ovoga je puta, kao i na prethodnim županijskim sastancima koje organizira čelništvo Udruge općina, zatraženo znatno pojednostavljenje procedure apliciranja za sredstva fondova. Veliki problem koprivničko-križevačke regije je i rudna renta za iskorištavanje ugljivodika (nafte i plina) kao i šljunka, pa su općinski načelnici izrazili želju za njezinom pravednijom raspodjelom. Od Vlade RH također je zatražena izrada demografske strategije budući da je depopulacija sela dosegla dramatične razmjere u cijeloj zemlji, a pogotovo u ovoj županiji.

{gallery}sesvete01042016{/gallery}