Načelnik prisustvovao Koordinacijskom sastanku u organizaciji PORE

12 Veljača, 2016

poraU organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja dana 10. veljače održan je Koordinacijski sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja Koprivničko-križevačke županije na temu najave natječaja iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. i mogućnosti korištenja programa kreditiranja EU projekata od strane Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Okupljene predstavnike jedinica lokalne samouprave uvodno je pozdravio zamjenik župana Ivan Pal i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

INTERREG V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te mogućnosti za financiranje projekata kroz prioritetna područja Programa prezentirala je voditeljica Odjela za razvojne EU projekte Senada Ranilović. Vrijednost Programa u sedmogodišnjem financijskom razdoblju iznosi 60 milijuna eura.

Ispred Hrvatske banke za obnovu i razvoj Programe kreditiranja EU projekata prezentirao je Josip Grgić. Korisnicima su na raspolaganju tri specijalizirana programa kreditiranja: Program kreditiranja EU korisnika privatnog sektora, javnog sektora i programa ruralnog razvoja, ribarstva i „Vinske omotnice".

Nakon prezentacije uslijedila su konkretna pitanja koja su se najviše odnosila na mogućnosti kreditiranja javnog sektora i ruralnog razvoja. Na pitanja su uz Josipa Grgića odgovarala i Zrinka Kelava i Venesa Ferić, te su još jednom pozvali sve nazočne da ih kontaktiraju vezano uz konkretne projekte i potrebe za financiranjem.

Na kraju sastanka ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić još je jednom naglasila potrebu suradnje i partnerstva u razvoju projekata, te ponudila stručnu podršku u pripremi prijave za natječaj, kao i pomoć u pronalaženju partnera s mađarske strane s ciljem što većeg broja prijava iz Koprivničko-križevačke županije na natječaje INTERREG V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Izvor: PORA