Križni put u Limbušu

Križni put u Limbušu

18 Rujan, 2018

U spomen na žrtve zločina počinjenih u II svjetskom ratu i poraću Župa Kloštar Podravski i Općina Kloštar Podravski organizirali su obilazak stratišta gdje su mučki ubijeni naši domoljubi, nemoćni starci i starice, žene i djeca.
Program sjećanja započeo je obilaskom spomen-obilježja u Seči (Budančevica) i Opakoj reki (Kozarevac). U Parku hrvatskih branitelja također je odana pošast svima koji su svoje živote položili na oltar domovine. Program je nastavljen u Crkvi sv. Benedikta i Žalosne Gospe gdje je župnik Ivica Gladoić služio svetu misu. Nakon mise formirana je Povorka sjećanja koja je krenula prema spomen-obilježju Limbuš. Putem je održan Križni put. Nakon dolaska i kratke molitve posvećeno je mjesto stradavanja, zapaljene svijeće i položeno cvijeće. Prigodnim govorima podsjetilo se sve prisutne na cilj ovog okupljanja, a to je poštovanje i odavanje počasti svima koji su mučki ubijeni kao žrtve totalitarnog komunističkog režima.
Uz mještane naše općine u Povorci sjećanja bili su predstavnici susjednih općina te predstavnici Udruge Hrvatski domobran iz Virovitice. 

{gallery}limbus2018{/gallery}