Kozarevac, IVANJE 2017.

27 Lipanj, 2017

1 naslovnaU nedjelju, 25. lipnja 2017. godine u Kozarevcu je proslavljen blagdan Sv. Ivana Krstitelja - Ivanje u Kozarevcu.

Program je počeo u 10.00 sati polaganjem vijenca na grobu Franje Santo u Kloštru Podravskom, a nastavljeno je u 11,00 sati koncelebriranom Sv. misom u župnoj crkvi u Kozarevcu koju je predvodio vlč. Andrija Miličević, duhovnik u Bogosloviji u Zagrebu. Po suncu i visokim temperaturama u 14.00 sati započeo je Memorijalni malonogometni turnir "Franjo Santo" čiji su sudionici bili juniori iz Kloštra Podravskog, Prugovca, Budančevice i Kozarevca te seniori koji su odigrali ulični turnir.

U poslijepodnevnim satima održane su dječje igre u tri discipline - skakanje u vrećama, nošenje loptice u žlici i potezanje užeta.

Oko 16.00 sati krenulo je natjecanje u kuhanju graha na kojem je sudjelovalo 20 ekipa. Proglašeni su i pobjednici – ekipa Udruge vinogradara i voćara Šiljer Kloštar Podravski skuhala je najbolji grah, ekipa Zagrebačka-Suhara osvojila je prvo mjesto i prijelazni pehar za seniore dok su među juniorskim ekipama najbolji bili kloštrani.

I taman kada smo sve obveze priveli kraju, izdržali visoke temperature....stiglo je osvježenje. Prije samog proglašenja pobjednika oprala nas je prava ivanjska kiša, ali to nam nije smetalo.... pod šatorom se uz Tamburaški sastav Mjesečina pjevalo i plesalo do ranih jutarnjih sati. Čak je i Ivanjski kres, koji je gorio pod budnim očima naših vatrogasaca, usprkos kiši bio, spektakularan!

Organizatori: Mjesni odbor Kozarevac, Udruga žena Kozarevac, DVD Kozarevac, NK Bušpan Kozarevac i župa Sv. F. Ksaverskog Kozarevac.
Pokrovitelj je Općina Kloštar Podravski.

{gallery}2662017{/gallery}