KLOŠTRANIMA ĆE BITI DOSTUPNE USLUGE POMOĆI KOJE ĆE MOĆI KORISTITI SVE DOBNE SKUPINE, OD DJECE DO STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

KLOŠTRANIMA ĆE BITI DOSTUPNE USLUGE POMOĆI KOJE ĆE MOĆI KORISTITI SVE DOBNE SKUPINE, OD DJECE DO STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

1 Ožujak, 2023

U utorak 28. veljače 2023. godine održana je u Pitomači Završna konferencija projekta  „Spektar KK.08.1.3.04.0032“. Provedbom je ostvaren opći cilj projekta da se kroz poboljšanu socijalnu infrastrukturu osigura pristup socijalnim uslugama u zajednici uz promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici.

Projektom je izvršena rekonstrukcija stare srednje škole, odnosno nekadašnje pučke škole, koja je jedna od najstarijih zgrada u Pitomači te je ona dobila svoje novo ruho i značenje. Novi prostori omogućiti će pružanje usluga rane intervencije kod djece, psihosocijalne podrške svim dobnim skupinama te uslugu pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama uz uključenu uslugu prehrane.

Projekt „Spektar“ provodio je nositelj tvrtka DRAFT d.o.o. zajedno sa partnerima Općinom Pitomača, Općinom Špišić Bukovica i Općinom Kloštar Podravski. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 8.049.674,37 kuna, a iznos bespovratnih sredstava od 7.955.049,37 kuna financirao se iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Operativni program: Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020.

U nastavku spomenutog projekta, bit će zaposlene stručne osobe koje će pružati pomoć svim navedenim skupinama: djeci sa posebnim potrebama, svim dobnim skupinama bit će dostupna psihosocijalna pomoć, a starijim i nemoćnim osobama bit će omogućena usluga dostave gotovih obroka. Vrlo je važno napomenuti, da će usluge ovih vrsta pomoći moći koristiti i stanovnici Općine Kloštar Podravski, budući je naša općina jedan od partnera projekta SPEKTAR.