Kloštar Podravski nakon 40 godina nastojanja dobio dječji vrtić

Kloštar Podravski nakon 40 godina nastojanja dobio dječji vrtić

11 Rujan, 2019

Općina Kloštar Podravski s početkom nove pedagoške godine pokrenula je rad dječjeg vrtića u preuređenom Društvenom domu u kvartu Oderjan. U Dječji vrtić Krijesnica upisano je 20 mališana u mješovitu odgojnu skupinu od tri do sedam godina i službeno je podružnica koprivničkog Dječjeg vrtića Igra čime će se napraviti dodatne uštede.

-Nakon 40 godina nastojanja konačno imamo dječji vrtić. U preuređenje i opremanje Društvenog doma u Oderjanu, koji je u potpunosti prilagođen vrtićkim sadržajima, uloženo je dva milijuna kuna od čega smo 1,3 milijuna dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Uređeno je i vanjsko igralište za mališane – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Ekonomska mjesečna cijena boravka mališana u dječjem vrtiću u Kloštru Podravskom iznosi 1600 kuna, a Općina će sufinancirati 1000 kuna po djetetu. To znači da će cijena za roditelje biti 600 kuna mjesečno. Za jasličare, kao i one čija će djeca morati pohađati susjedne vrtiće, Općina će i dalje sufinancirati boravak sa 600 kuna mjesečno za prvo i 500 kuna za drugo dijete.

-Plan nam je da vrlo brzo dobijemo i vrtić s tri odgojne skupine pa smo krenuli u izradu projektne dokumentacije za gradnju nove zgrade u Ulici Matije Gupca nasuprot župne crkve. Mala škola će se i dalje provoditi u Dječjoj igraonici Lina u Budančevici u čije su programe upisani i brojni mališani koji ne pohađaju vrtić – kaže Siniša Pavlović.

IZVOR: PODRAVSKI LIST