Još jedan uspješan projekt Općine Kloštar Podravski!

Još jedan uspješan projekt Općine Kloštar Podravski!

25 Veljača, 2021

Održan sastanak u sklopu Programa „Luckasti umirovljenici“

 

U prostorijama Općine Kloštar Podravski održan je sastanak projektnih partnera u okviru aktivnosti u sklopu Programa „Luckasti umirovljenici“.

 

Na sastanku su prisustvovali načelnik Općine Kloštar Podravski, ravnatelj Osnovne škole Kloštar Podravski, voditeljica Programa „Luckasti umirovljenici“ te direktor razvojne tvrtke Draft d.o.o. koja je izradila Program.

 

Voditeljica Programa iznijela je ciljeve i nadolazeće aktivnosti Programa te obvezama svakog projektnog partnera. Programom „Luckasti umirovljenici“  ostvariti će se socijalno uključivanje osjetljive skupine tj. starijih osoba, umirovljenika putem šarolikog spektra zanimljivih aktivnosti sa ciljem pojavljivanja starijih osoba u društvu i sudjelovanja u društvenim događanjima. Također, kako bi se aktivnostima cjelokupno utjecalo na kvalitetnu integraciju starijih osoba u društveni život zajednice, omogućiti će se uključivanje i sudjelovanje njihovih obitelji, prijatelja i poznanika. Program se sastoji od aktivnosti koje uključuju edukacije, rekreaciju, radionice, izlete, proslave, društvene igre, druženja.

 

Raspravljalo se o načinima realizacije planiranih aktivnosti kao i o ulogama u sudjelovanju i podršci prilikom provedbe Programa pri čemu su iznijeta dosadašnja iskustva o provođenju projekata slične tematike.

 

Nakon rasprave usuglašeni su stavovi o dinamici realizacije i provedbi aktivnosti Programa.

 

O razvoju ove lijepe priče pozivamo vas da pratite  mrežnu stranicu Općine Kloštar Podravski te Facebook stranicu Udruge matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski. (VM)