Izvješće s Francekova u Kozarevcu

8 Prosinac, 2016

NASLOVNA 1Dana 2.12.2016. u petak, u 19 h u Društvenom domu Dražena Horvata u Kozarevcu održan je koncert pod nazivom Francekovo. Koncert je bio dobrotvornog karaktera, gdje se sav dobrovoljni prilog sakupljao za financiranje kataloga o Kozarevcu i kozarevačkim gospodarstvenicima te će im isti služiti u turističko-promotivne svrhe.
Koncert, Francekovo u Kozarevcu, ime je dobilo po nebeskom zaštitniku župe Kozarevac, svetom Franji Ksaverskom, čiji blagdan slavimo svake godine 3.12. Na koncertu su nastupali slijedeći glazbeni sastavi: Udruga žena Kozarevac, Pjevačko društvo“ Ferdinand“ iz Ferdinandovca, Muška pjevačka skupina „Pisanica“ i Tamburaški orkestar KUD-a „Sloga“ iz Velike Pisanica te Ženska pjevačka skupina „Katarine“, Dora Trogrlić i Duo Sonorus iz Đurđevca. Osim glazbenika u kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su g. prof. Nikola Cik koji se predstavio svojom knjigom „Ekohistorija Đurđevca i Virja“ i Tina Bušetinčan, učenica viših razreda OŠ Kloštar Podravski, iz Prugovca, pod vodstvom svoje mentorice, učiteljice Mateje Nemet Andrašević.

Pred sam kraj koncerta predstavljen je promotivni video o Kozeravcu, koji je zajednički uradak Viktorije Gašparić(snimke), g. Ivana Nemeta(snimke s dronom) i g. Mate Alvira (montaža).
Svi gosti koji su nastupali na koncertu i svojim radom doprinjeli njegovoj realizaciji bili su nagrađeni bogatom „kozarevačkom gajbicom“ u kojoj su se nalazili domaći prehrambeni proizvodi naših marljivih gospodarstvenika sirevi obitelji Ivana Imbrišića, prirodni sokovi i jabuke obitelji Blaža Pandura, malinovo vino obitelji Franje Karasa, kvalitetno bijelo vino obitelji Franje Šušnja te gajba obitelji Ivice Škudara.
Nakon kulturno-umjetničkog dijela programa Kozarevčani su svoje mnogobrojne goste, njih 250-ak počastili bogatim stolom, na kojem su se nalazili raznovrsni kolači, štrukli, kiflice i kanapei uz koje su mogli nazdraviti kuhanim vinom, kvalitetnim bijelim vinom obitelji , čajem i prirodnim sokovima obitelji .
Svoj veliki doprinos ovom koncertu dala je i OŠ Kloštar Podravski sa svojim ravnateljem g. Mirkom Šandrovčanom te marljivim i kreativnim učiteljicama PŠ Kozerevac gospođom Jasnom Vukres ,gospođom Sanelom Gašparec, gospođom Mihaelom Globan Lisjak i čistačicom gospođom Gordanom Karas, koje su zajedno s majkama učenika i Udrugom žena Kozarevac organizirale radionicu iz koje su proizašle prekrasne unikatne torbe, borići i kuglice. Svi predmeti su velikom brzinom našli svoje vlasnike te se je tražila torba i nakit više.
Organizatori ovog dobrotvornog koncerta Maja Pandur Škudar, župnik Davor Šumandl, Mateja Sinković i Viktorija Gašparić nagrađeni su od načelnika općine Kloštar Podravski, g. Siniše Pavlovića zahvalnicom za rad na promociji općine.
Svi Kozarevčani, kozarevački gospodarstvenici i organizatori veoma su zadovoljni odazivom gostiju i zahvalni od srca na svakom dobrovoljnom prilogu, a samim time i svim sponzorima: općiniskom načelniku općine Kloštar Podravski g. Siniši Pavloviću te trgovinama Drgez i mesnici Kudelić.

Tekst napisala Maja Pandur Škudar

{gallery}ko8122016{/gallery}