Izlagački prostori Ljubice Gašparov i Ivana Tudića najljepši na 13. Danu povrća Koprivničko-križevačke županije

11 Srpanj, 2017

IMG 2203mUdruga proizvođača povrća i voća KKŽ u subotu 8. srpnja sudjelovala je na tradicionalnoj manifestaciji posvećenoj promociji proizvodnje povrća i vrijednosti razvoja domaće proizvodnje – 13. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije.
Manifestacija je održana na središnjem gradskom trgu – Zrinskom trgu, a organizatori 13. Dana povrća bili su Koprivničko-križevačka županija, Udruga proizvođača povrća i voća KKŽ, Podravka d.d. Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Savjetodavna služba, Grad Koprivnica, te Hrvatska gospodarska komora ŽK Koprivnica.

Ove je godine svoje proizvode predstavilo više od 40 izlagača iz cijele Županije, a bila je to i prilika za razmjenu znanja i iskustva među proizvođačima povrća, stručnjacima i znanstvenicima. Koprivničko-križevačka županija glavni je pokrovitelj i organizator ove manifestacije, koju je otvorio zamjenik župana Darko Sobota.
Osim promotivno-prodajne izložbe, u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica održana su i stručna predavanja na kojima je obrađena aktualna tematika iz područja povrćarstva. Neke od tema bile su prezentacija Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi u lancu opskrbe hranom, primjena tekućih i mineralnih gnojiva i kelata, bolesti graha i njihovo suzbijanje te razvoj proizvodnje povrća za potrebe prerađivačke industrije.
I ove godine, prema odluci stručnog žirija u sastavu članova Savjetodavne službe i predstavnika medija, izabrana su tri najljepše uređena izlagačka prostora za koje su osigurani prigodni poklon paketi.

Nagrađeni izlagački prostori su: OPG LJUBICA GAŠPAROV iz Prugovca, OPG TUDIĆ IVAN iz Kozarevca i OPG ĐURĐICA RADIKOVIĆ iz Rasinje.

{gallery}danipovrca2017{/gallery}