„HODNJA IVANEC – VUKOVAR 2024.“  SLAVKO I MARIJAN MARTAN SA SPOMEN OBILJEŽJA POGINULIM HRVATSKIM BRANITELJIMA U IVANCU KRENULI NA PUT DUG 300 KILOMETARA

„HODNJA IVANEC – VUKOVAR 2024.“ SLAVKO I MARIJAN MARTAN SA SPOMEN OBILJEŽJA POGINULIM HRVATSKIM BRANITELJIMA U IVANCU KRENULI NA PUT DUG 300 KILOMETARA

6 Svibanj, 2024

U četvrtak, 2. svibnja 2024. godine,  rano ujutro na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Grada Ivanca održana je svečanost početka "Hodnje Ivanec - Vukovar 2024", tijekom koje će Marijan i Slavko Martan propješačiti oko 300 kilometara.

 Na početku svečanosti odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, posebice onima koji su živote na Oltar Domovine položili u VRO Bljesak 1995. godine, te hrvatskim redarstvenicima, mučki ubijenima na današnji dan, 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu, a žrtva poginulih baš na današnji dan daje posebnu (i dodatnu) simboliku početku ovog pothvata.

 Na njihovu putovanju treba im pružiti potpunu logističku potporu – da tijekom puta imaju ono najneophodnije: osvježenje, hranu i odmor, te što je svakako najvažnije da na svakom od 300-tinjak kilometara imaju osjećaj sigurnosti.  

Općina Kloštar Podravski uključila se u pružanju pomoći i potpore Marijanu i Slavku koji su na naše područje stigli u subotu, 4. svibnja 2024. godine gdje su se osvježili, večerali i prenoćili. Idućeg jutra u nedjelju, nakon doručka nastavili su pješačenje put Vukovara.

Hodači za Vukovar u subotu su zastali u Parku hrvatskih branitelja u samom centru Kloštra Podravskog i odali počast našim herojima.

S iskrenim željama da njihova hodnja prođe bez problema u ovoj časnoj nakani možemo samo reći:

SLAVKO I MARIJANE, NEK VAM JE SRETAN PUT!

U znak zahvalnosti za gostoprimstvo, primili smo divan poklon – licitarsko srce!

 

Tekst: Dubravka Domović

Foto: Tomislav Šimunko