Edukacijski izlet u Vukovar

5 Svibanj, 2017

NASLOVNA SLIKAProteklog vikenda članice udruga i društava s područja naše općine bile su na jednom lijepom, edukacijskom izletu. Kroz Vukovar, grad heroja i grad legendi vodio ih je legendarni Ivan Lukić – Zolja, jedan od zapovjednika obrane grada Vukovara. Tom prilikom izletnice su bile na Trpinjskoj cesti, na Spomen groblju u Vukovaru i na Ovčari.
U općini Lovas ih je ugostio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba, a gošće su položile vijence na spomen obilježje Masovne grobnice u Lovasu. Na povratku, zastale su u rekonstruiranim podrumskim prostorijama Vukovarske bolnice gdje su vjerno prikazani život i patnje nekoliko stotina ranjenika i bolesničkog osoblja tijekom višemjesečne okupacije grada.
Posljednja "stanica" je bio grad Belišće i posjeta našem kloštranu, fra Marinu Matančić, vikaru Župe i samostana sv. Josipa Radnika. U ugodnom druženju protekli su posljednji sati organiziranog izleta te su se izletnice vratile svojim kućama s puno dirljivih utisaka s ovog druženja.

Veliku zahvalu zapovjedniku obrane grada Vukovara legendarnom Mili Dedakoviću – Jastrebu koji je pomogao u organizaciji obilaska stratišta grada heroja, upućuje općinski načelnik Siniša Pavlović i Općina Kloštar Podravski.

{gallery}552017{/gallery}