Dodijeljeni Ugovori o sufinanciranju za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“

Dodijeljeni Ugovori o sufinanciranju za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“

16 Rujan, 2022

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić, dr.med., uručila je predstavnicima gradova i općina Ugovore o sufinanciranju za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini, a sukladno Odluci o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini od 26. kolovoza 2022. godine, objavljenoj na mrežnim stranicama SDUDM-a.

Ukupan iznos osiguranih sredstava za ovaj Poziv iznosi 10.993.694,00 kn. Uzimajući u obzir stalnu potrebu za poboljšanjem materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, Središnji državni ured za demografiju i mlade raspisao je i ove godine Poziv te na taj način sufinancirao 96 objekata dječjih vrtića u potrebi uređenja vanjskih terena, igrališta i sportskih dvorana dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Načelnik Siniša Pavlović prisustvovao je svečanosti uručivanja Ugovora o sufinanciranju koji je dodijeljen  Općini Kloštar Podravski u iznosu od 121.272,00 kune. Odobrenim projektom financirati će se uređenje i opremanje igrališta koje je dio dječjeg vrtića u Kloštru Podravskom čime se doprinosi poticanje demografske i obiteljske politike kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Izvor: Središnji državni ured za demografiju i mlade (dd)