Djelatnici Općine osposobljeni za upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora

Djelatnici Općine osposobljeni za upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora

10 Lipanj, 2022

Općina Kloštar Podravski u suradnji sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu provela je edukaciju svojih djelatnika za upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora. Tečaj je uspješno završilo svih 12 djelatnika Općinske uprave, tvrtke Komunalno Kloštar Podravski i Turističke zajednice područja Dravski Peski, a Općina je zasad nabavila i jedan automatski vanjski defibrilator vrijedan 18.000 kuna. Edukacija je provedena na inicijativu dr. Valerije Bartolić, v. d. ravnateljice županijskog Zavoda za hitnu medicinu.   

-Na području Općine Kloštar Podravski imali smo nekoliko slučajeva srčanih udara sa smrtnim posljedicama pa je ovaj projekt od velikog značaja u spašavanju života. S automatskim vanjskim defibrilatorom se može pomoći osobama koje imaju srčani udar do dolaska Hitne pomoći, a zahvaljujući ovom tečaju Općina je dobila i osobe koje su osposobljene za upotrebu tog aparata – kaže dr. Valerija Bartolić.

U planu Općine je i nabava dodatnih automatskih vanjskih defibrilatora kako bi u svakom naselju bili na raspolaganju.

-Odsad će svim manifestacijama i većim okupljanima defibrilator biti dostupan, a zahvaljujemo županijskom Zavodu za hitnu medicinu i dr. Valeriji Bartolić na inicijativi s kojom će Općina dati svoj doprinos u spašavanju života – kaže Nataša Martinčević, pročelnica Općine Kloštar Podravski.   

Izvor: podravski.hr