Dani otvorenih vrata udruga 2018.

Dani otvorenih vrata udruga 2018.

30 Svibanj, 2018

Turistička zajednica područja „Dravski peski“ u suradnji s udrugama s područja organizirala je dane otvorenih vrata udruga koji su trajali od 24. do 26. svibnja 2018. godine.

Prvi dan održao se u Kloštru Podravskom gdje su posjetitelji mogli uživati u onome što su pripremile udruge : Forum žena Kloštar Podravski, Folklorna udruga Kloštar Podravski, Glazbeni sastav Gorbonuk, Udruga vinogradara i voćara „Šiljer“ te Pčelarska udruga „Bagrem“. Udruge su se zaista potrudile i predstavile u najboljem svijetlu. Bilo je tu za svakoga ponešto: starina, ručnih radova, domaćih kolača, domaćih proizvoda, vina, tradicionalnih podravskih jela... a za dobru atmosferu pobrinuo se Glazbeni sastav Gorbonuk koji su sve prisutne uveseljavali pjesmom.
Drugog dana na Danima otvorenih vrata udruga predstavile su se udruge s područja Općine Podravske Sesvete. Lovačka udruga ''Jelen'' imala je prikaz gađanja glinenih golubova,
Kulturno prosvjetna udruga ''Mladost'' prikaz starih narodnih sportova,
Udruga umirovljenika Podravske Sesvete prikazala je tradicijske radinosti,
ŠRK ''Kečiga'' je prezentirala svoj klub kao i Športski konjički klub Podravske Sesvete, dok je Hrvatsko folklorno društvo „Sesvečice“ imalo prikaz tradicijske kulture Podravskih Sesveta pa su sve prisutne zabavljali pjesmom i plesom.
Treći i posljednji dan održao se u Kalinovcu. KUD Grgur Karlovčan u suradnji s Turističkom zajednicom područja „Dravski peski“ organizirali su Folklorne susrete pod nazivom „Pjesmom i plesom do prijateljstva“. Osim domaćina, u programu su sudjelovali i KUD STRMEC Strmec, KUU Graničar iz Okrugljače, Udruga žena Dinjevac, KUD Petar Preradović Grabrovnica, Udruga umirovljenika Kalinovac, Dječja skupina KUD Grgur Karlovčan dok je Udruga žena iz Budrovca imala izložbu gunjeva i radova.
Ovo je prva godina da smo se uključili u organizaciju, a posebno veseli činjenica da smo bili jedina Turistička zajednica u Republici Hrvatskoj koja se uključila u organizaciju. I zato, jedno veliko HVALA svim udrugama koje su nas podržale, bez kojih ne bismo mogli ovo ostvariti. Vjerujem da ćemo sljedeće godine opet sudjelovati s još većim brojem udruga i s više posjetitelja.

(TZP DP) 

{gallery}3052018{/gallery}