Obilazak korisnika programa „Ženska ruka pomoći“

Obilazak korisnika programa „Ženska ruka pomoći“

1 Ožujak, 2022

U toku mjeseca veljače 2022. godine predsjednica Udruge žena Kloštar Podravski, nositelja projekta „Ženska ruka pomoći“ UP.02.1.1.13.0460, Ana Jelušić i projektna asistentica-administratorica Katarina Željeznak obavile su službeni obilazak gerontodomaćica i njihovih korisnika.

            Određenog dana slobodnim odabirom izabrale su nekoliko gerontodomaćica, prema generalnom planu ustanovile kod koga se koja nalazi u određeno vrijeme, te krenule u obilazak.

Svih šest odabranih gerontodomaćica nalazilo se na svom radnom mjestu, odnosno kod svojih korisnika. Korisnici su pohvalili svoje gerontodomaćice istaknuvši da im ponekad više znači razgovor i druženje od obavljenih usluga pomoći u kući. Naravno da im i usluge puno znače, posebno u ovim zimskim mjesecima za donos drva i odlaske u trgovinu i ljekarnu.

Zahvalni su Općini Kloštar Podravski koja je pokrenula ovaj hvalevrijedan projekt koji se evo u fazi II nastavlja preko Udruge žena Kloštar Podravski. Mora se napomenuti da i gerontodomaćice i krajnji korisnici žele i nadaju se nastavku Programa „Zaželi-faza III“, pružanja usluge pomoći u kući. (KŽ)+