Susret folklora u Kozarevcu

2 Lipanj, 2015

folklorkozarevac35Povodom blagdana Marije Pomoćnice u Kozarevcu je održan već tradicionalni Susret folklornih udruga i pjevačkih zborova. Nastupili su Udruga folklora Kloštar Podravski, KUD ‘Sloga’ iz Velike Pisanice, KUD ‘Podravec’ iz Kloštra Podravskog, KUD ‘Marijan Pavleković’ iz Otrovanca, te Udruga žena Dinjevac. Susretu su nazočili predstavnici Općine Kloštar Podravski kao i predstavnici drugih kulturno-umjetničkih društava.

Bila je ovo prigoda da se istakne dobar rad Udruge ženskog pjevačkog zbora u Kozarevcu a predsjednica Antonija Haleuš je, između ostaloga, navela da njihov rad uključuje: ljubav prema mjestu i tradiciji kraja, pjevanje u crkvi i sudjelovanje na općinskim događanjima. Česta su im gostovanja na sličnim manifestacijama u drugim mjestima. Među ostalim nastupile su na Susretu pjevačkih zborova u Novoj Rači, Fredinandovcu i Kloštru Podravskom. Kao gosti bile su u Velikoj Pisanici, Otrovancu, Kladarama i Prugovcu.

Aktivne su povodom obilježavanja blagdana. Kao posebnost, navodi gđa Haleuš, humanitarni koncert u suorganizaciji s Tamburaškim zborom Osnovne škole Kloštar Podravski.

Nastupi folklora i pjevačkih zborova su oduševili nazočne gledatelje što je istaknulo svu ljepotu tradicije pjesme i plesa u Podravini i bilogorskom kraju.

Slike i tekst:

Franjo Bartolić

{gallery}20150602{/gallery}