Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 8.4

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 8.4

9 Travanj, 2020

Dana 23. ožujka 2020. godine Stožer civilne zaštite donio je ODLUKU o napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj KLASA: 810-06/20-01/7 UR BROJ: 511-01-300-20-14. Od tog dana pa sve do danas ukupno je predano 561 zahtjev za izdavanje propusnice. Stožer civilne zaštite odobrio je 482 zahtjeva, dok je ukupno 79 zahtjeva odbijeno.

U srijedu 08.04.2020. zaprimljeno je 51 zahtjeva, od kojih je odobreno  46 zahtjeva, a odbijeno 5 jer nisu u suglasnosti ODLUKOM o napuštanju mjesta boravišta na području Općine Kloštar Podravski. Jedna osoba je zatražila zahtjev za izdavanjem propusnice iako je pod mjerom COVID -19.

Stožer civilne zaštite prilikom obilaska područja Općine Kloštar Podravski zamijetio je okupljanje većeg broja ljudi u ulicama Ulička i Oderjan u naselju Kloštar Podravski.  Upozoreni su od strane Stožera civilne zaštite i policije.

Obavljeno ukupno 21 intervencija rizičnoj skupini starijoj od 65 godina u svrhu pružanja skrbi, odnosno dostava potrebnih namirnica.

Načelnik stožera Civilne zaštite Ratimir Ljubić prenio je Odluku o održavanju vjerskih okupljana uoči blagdana Uskrsa gdje se osvrće na ranije donesenu odluku  u kojoj stoji kako se obustavlja vjersko okupljanje za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19.

Ovim putem obavještavamo mještane Općine Kloštar Podravski da ne podnose zahtjev za izdavanje e- propusnica bez opravdanih razloga. Stožer civilne zaštite će odbiti zahtjeve za propusnice koje nisu nužne za vrijeme trajanja epidemije COVID -19 kako bi se izbjeglo nepotrebno kretanje. Stoga Vas molimo na odgovornost i pridržavanje svih uputa i mjera za dobrobit i zdravlje svih naših sugrađana, a posebno starijih  koji su najrizičnija skupina u širenju ove bolesti.

Načelnik Stožernog odbora

       Ivan Čupen