Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 6.4

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 6.4

6 Travanj, 2020

Dana 5. travnja 2020. godine sukladno dopisu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske KLASA: 810-03/20-11/3 UR BROJ: 511-01-330-20-102 članovi stožera civilne zaštite Kloštar Podravski obilazili su javne površine u svrhu civilne zaštite od COVID - 19. Prilikom višestrukog obilaska područja Općine Kloštar Podravski ustanovile  da se sve trgovine pridržavaju higijenskih mjera zaštite, propuštanja ograničenog broja osoba i udaljenosti između osoba koje se nalaze u trgovini.Obiđena su područja dječjih i nogometnih igrališta, parkova, vinograda, škola, a u samom centru u Kloštru Podravskom zatečene je okupljanje nekoliko osoba.

Iste su upozorene na kršenje mjera civilne zaštite, te su nakon toga napustili mjesto okupljanja. Nadalje, zamijećeno je vozilo Varaždinskih tablica u Veselom bregu, provjerom je  ustanovljeno da osoba već nekoliko godina boravi na adresi u Veselom bregu i trenutno zbog postojećih okolnosti nije u mogućnosti prijaviti stalno prebivalište. Geruntodomaćice nisu imale niti jednu intervenciju budući da se niti jedna osoba rizične skupine od 65 godina nije obratila u vezi dostave namirnica i lijekova na kućnu adresu. Zaprimljeno je devet zahtjeva za izdavanjem propusnice koja je potrebna pri napuštanju mjesta prebivališta prema Mjerama zaštite propisanih ODLUKOM o napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj: KLASA: 810-06/20-01/7 UR BROJ: 511-01-300-20-14. Odbijena su dva zahtjeva zbog neopravdanih razloga napuštanja mjesta prebivališta odnosno stalnog  boravišta, a odobreno je sedam zahtjeva. 

Preko sustava e-propusnice od danas su obavezne propusnice sa QR-kodom. Izrada e - propusnica moguća je na tri načina. Osoba može ispred zgrade Općine ispuniti papirnati  zahtjev i isti ostaviti na predviđenom mjestu, poslati zahtjev putem mail adrese koja se nalazi na stranicama Općine ili putem sustava e-građani, što se do sada pokazalo najpraktičnije. Nakon obrade zahtjeva od strane Stožera  civilne zaštite Republike Hrvatske, isti se ostavljaju na predviđenom mjestu ispred Općine, šalju putem e - mail ili

automatizmom putem sustava e-građani. 

 

Načelnik Stožernog odbora

       Ivan Čupen