Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 5.4

Izvještaj Stožera civilne zaštite Kloštar Podravski 5.4

5 Travanj, 2020

Dana 4. travnja 2020. zaprimili smo dvadeset tri zahtjeva za izdavanjem propusnica propisanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ODLUKOM o napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj: KLASA: 810-06/20-01/7 UR BROJ: 511-01-300-20-14. Dvadeset zahtjeva smo odobrili, tri zahtjeva je odbijeno radi navedenih neopravdanih razloga napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta.
 Redovitim obilascima svih javnih površina naselja na području općine Kloštar Podravski prema dopisu dobivenog od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske KLASA: 810-03/20-11/3 UR BROJ: 511-01-330-20-102, pobrinuli smo se da sva dječja igrališta budu ograđena trakama i natpisom upozorenja o zabrani korištenja za vrijeme epidemije COVID-19. Provjerili smo pridržavaju li se trgovine i naši mještani općine mjera zaštite.
Ustanovili smo da se sve trgovine pridržavaju higijenskih mjera zaštite, mještani poštuju propuštanje ograničenog broja ljudi i drže se propisanog razmaka između osoba kao zaštitne mjere. Upozorili smo nekoliko osoba koje smo primijetili da se okupljaju ispred svojih kuća u ulici Ulička u Kloštru Podravskom. Prihvatili su upozorenje i otišli svojim kućama.
Jučer nismo imali niti jednu dostavu namirnica i lijekova osobama starijim od 65 godina pošto su naše gerontodomaćice u suradnji sa članovima civilne zaštite prijašnjih dana obavile sve dostave osobama koje su se javile za pomoć.
S poštovanjem,
načelnih stožera civilne zaštite općine Kloštar Podravski
Ivan Čupen